Den arrangerende klubs to bedste kvindelige spillere var ikke med i Smørum Ladies Open by EC Drive på LET ACCESS Series. Det gjorde ikke noget. Klubben kunne alligevel notere sig for en tredobbelt triumf, da Cecilie Leth-Nissen sejrede i -2 foran sin lillesøster Amalie Leth-Nissen samt Natacha Høst Husted i +2. På Jesper Vinzents’ billede ses fv. Amalie og Cecilie Leth-Nissen samt Natacha Høst Husted.

På forhånd var Amalie nok tiltroet de største chancer, og hun lå da også tæt på i par efter 16 huller, men sluttede med to bogeys.

Vinderen indrømmede, at hun ikke havde troet på sejren, så meget mere som hun er midt i studentereksamen og måtte have udskudt et fag fra fredag til tirsdag, ligesom hun også skal til eksamen mandag, men behandler hun eksaminationerne som boldene på hjemmebanen i Smørum, skal det nok gå alt sammen – hun spiller dog ikke divisionsturnering i weekenden!

Cecilie Leth-Nissen følte, at hendes bedste egenskab i turneringen var hendes course management. Hun tog aldrig chancer, der bragte dobbeltbogeys i spil. Det viste hun sidste gang på 18. hul, hvor hun tog en mulig out-of-bounds ud af spillet i drivet. Hun var alligevel på green, som hun skulle, og der var stor margin, så hun tillod sig at treputte for fire slags forspring som den eneste, der sluttede under par.

-Banen stod bedre end nogensinde, forklarede hun, – greens var lynhurtige, mange pinde stod drilsk, og endelig blæste det en del.

Smørum har i mange år stået for et fremragende talentarbejde – og ikke kun på spindesiden. Nu fik klubben taget hul på internationale turneringer, og resultatet bør vel gøre det lettere at fortsætte på denne front.

Yderligere tre danske spillere sluttede i top-10, alle netop som nr. 10: Eloise Healey, Smørum(!), Sofie Kibsgaard Nielsen, Morsø og Cecilie Finne-Ipsen, Hjortespring, alle i +7.