Der spilles uden cut både på LPGA Tour i Japan og ved Challenge Tours sæsonfinale på Mallorca, så de involverede danskere vil få noget med hjem, spørgsmålet er hvor meget.

Nanna Koerstz Madsen er delt nummer 55 af 78 deltage i TOTO Japan Classic, efter en runde i 73 slag (+1). Der synes at være massiv hjemmebanefordel, for ikke færre end otte af ni spillere i Top9 efter første runde er fra Japan; bedst Ai Suzuki og Momoko Ueda i -7.

Meget på spil

To af de tre danske deltagere i Rolex Challenge Tour Grand Final på Mallorca er sikre på at slutte i Top20 på ranglisten og avancere til DP World Tour, men jo bedre placering desto bedre kort, så der er alligevel en del på spil også for Martin Leth Simonsen og Oliver Hundebøll, mens Nicolai Kristensen har brug for en god uge for at rykke frem i Top20.

De gik hhv. +1, +4 og +3 og kun Martin Leth Simonsen, ligger som nummer 21 i den bedste halvdel, Nicolai er nummer 30 og Oliver nummer 35 i turneringen, så Nicolai er ikke kommet tættere på et tourkort.

Alle 45 spillere i feltet kan kvalificere sig til DPWT, for nogle kræver det en sejr, og spanske Javier Sainz ligger til at rykke 28 pladser op til nummer 8, og Euan Walker fra Skotland ligger til at rykke fra nummer 21 til nummer 3. De to deler føringen i et tæt felt i -4.

Man kan følge turneringen på V Sport Golf, og der er virkelig meget på spil. Spanske Alejandro del Rey ligger f.eks. side om side med Martin Simonsen efter første dag på +1, og holder det, så vil han lige akkurat miste direkte kvalifikation for så vil han slutte som nummer 21 på ranglisten. Så nådesløst er det i denne uge.

Foto: Getty Images

Forrige artikelSebber Kloster Golfklub: Ildsjælenes klub
Næste artikelQ-school Second Stage: Danskerstatus
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.