Da Skjoldenæsholm lukkede, var de pigelejre, der afholdes for tredje år i træk, pludselig hjemløse, og mere end 25 talenter fra hele landet havde meldt sig, mange af dem ledsaget af familie. Heldigvis meldte Harekær GK sig straks som erstatning, for samlingerne er svære at undvære.
– De er lavet for, at vi i de små klubber ikke skal miste vores aktive piger hen over vinteren til andre sportsgrene, fortæller initiativtageren Michael Axelsen.

– Der er mange klubber med kun en eller få aktive piger, og de fleste klubber lukker ned fra oktober til april. Med vores vintersamlinger søger vi at skabe et netværk, der kan holde pigerne i golf, blandt dem og ikke mindst deres forældre. Det har vist sig, at behovet er enormt. Forældredelen er vigtig, da deres rolle i pigernes sportslige udvikling ofte bliver negligeret, fortsætter han.

De første tre samlinger bestod af foredrag om at sætte mål, turneringsplanlægning, kostvejledning, fremtidsmuligheder indenfor golfsporten, mentaltræning, træningsmetoder og foredrag af piger, der har haft succes indenfor golfsporten, samt ikke mindst masser af hygge. Til forskel fra normale golfsamlinger er der et selvstændigt, righoldigt program for forældre, som har mulighed for at få viden, netværke og udveksle erfaringer.
På årets første samling fortalte stortalentet Amalie Leth-Nissen og landstræner Anders Danielsen om deres træning. Collegesport.us fortalte om muligheden for at kombinere uddannelse og golf på amerikanske universiteter. I den anden samling fortalte den dobbelte EM-vinder Natacha Høst Husted om sin golfs karriere og målsætninger, og på januars samling var der fokus på mentaltræning.

Kravet for at komme med er, at man er under 16 og har et handikap under 36. Brødre og små søstre er også velkomne og kan fx spille eller benytte træningsanlægget.

Til næste arrangement 29. februar er der tilmelding på Facebook-siden ’kun for piger’ …
.. men vi har ikke begrænsninger hverken i antallet af deltagere eller mht. tilmeldingstidspunktet, siger Axelsen, – selv om nogen først tilmelder sig på dagen, skal de nok komme med. Det vigtigste er, at vi fastholder pigerne i sporten.

DEL
Forrige artikelTre danskere på delt ottendeplads
Næste artikelTil kamp mod øget længde
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.