Scandinavian Masters er død, men Scandinavian Invitation lever. Den svenske afdeling af European Tour var en engang en stor og magtfuld turnering, men i dag er den med en præmiesum på 1,5 mio. Euro blot halvt så stor som Made in Denmark.

Alligevel har de to største svenske golfstjerner, Henrik Stenson og Alex Noren, valgt at stille op på Hills GC uden for Göteborg, og Stenson er da også sat i turneringens helt store publikumsbold med Marcus Kinhult og Matthew Fitzpatrick, mens Noren spiller de to første dage med Paul Waring og sydafrikaneren med de specielle bukser, Erik van Rooyen. Feltet tæller også spillere som Robert MacIntyre, Christan Bezuidenhout, Romain Langasque, Andrea Pavan, Joost Luiten og Andy Sullivan, som alle er indenfor Top30 på Race to Dubai.

Bjørn på hjemmebane

Thomas Björn havde Hills som hjemmebane, da han i en årrække boede i Göteborg, så måske hjemmebanefordelen kan komme den danske veteran til gavn? Søren Kjeldsen, Joachim B. Hansen, Jeff Winther og Lasse Jensen udgår resten af det danske kontingent i turneringen og fælles for dem alle er, at de har brug for at spille nogle points og euro ind på kontoen for at sikre sig spillerettighederne til næste sæson. Både Kjeldsen, Winther og Hansen er indenfor Top110, men placeret som hhv. 92, 99 og 109, så der er ikke en stor bred bufferzone at tære af. Lasse Jensen har sit 7. start og er nummer 190 på listen. Og endelig er Thomas Bjørn nummer 128, men har jo meritter til at spille i store træk når han har lyst så længe han vil.

Viasat Golf/Viaplay sender torsdag-fredag fra kl. 11-13.30 og fra 15-18.30 med Michael Lermark og Jesper Kjærbye som kommentatorer, og i weekenden fra kl. 13-18.

Afgørende uge

Challenge Tour byder på den yderst vigtige Rolex Trophy på Golf Club de Geneve i Schweiz, hvor blot de 40 bedst placerede på ranglisten er til start. I kampen om at slutte blandt de 15, der sikrer sig et kort til European Tour er det en nærmest vital turnering og tre danskere har chancen for at spille sig frem i klassementet; det er Rasmus Højgaard, Martin Simonsen og Mark Flindt Haastrup. Turneringen starter allerede onsdag.

LPGA Tour spiller CP Women’s Open i Ontario, Canada, og her er Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen tilbage på touren efter et par uger hjemme i Danmark med en kombination af træning, divisionsgolf og batteriopladning. Iben Tinning kommenterer på Viasat Golf/Viaplay fra 15.30-19 torsdag/fredag og fra 20.30 til midnat i weekenden.

Foto: Getty Images

 

DEL
Forrige artikelGolfbladet – August 2019
Næste artikelTirsdagsanekdoten mindes Tin Cup
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.