Det var en af de runder, man aldrig glemmer – som tilskuer, tv-seer eller … Justin Thomas (billedet/ Getty).

– Hvis nogen havde fortalt mig, at der ville blive skudt en 61er på den bane, ville jeg have anset vedkommende for at være vanvittig, sagde Tony Finau efter moving day, hvor det præcis var, hvad Justin Thomas gjorde på den perfekt opsatte Medinah med de bløde, receptive greens. Dermed fører han med seks slag før sidste runde – men har naturligvis også vist, hvad der kan lade sig gøre.

Hvor begynder og hvor slutter man i lovprisningen af en runde, hvor stort set alle marginaler gik med Thomas, der har været skadesplaget og sejrsløs i 2019 til nu, men forbedrede banerekorden dagen efter, at Matsuyama havde sat sin?

Måske med det, der ikke lykkedes. En bogey på 6 og en vandtur på 15 – hvorefter han kom ind og i for par fra 57 m.

Hans start var fem birdies og siden en mere på hul 8. På 10 fik han en eagle, og det gjorde han igen på 16, hvor han holede fra 162 m! Han chippede i fra semirough og brugte kun 22 putts hele dagen. Han spillede generelt så tæt på pindene, at putteren ikke kom på de helt store opgaver. Dermed satte han denne stilling op: 1. Thomas – 21. 2. Finau og Patrick Cantlay – 15. 4. Rory Sabbatini – 14. 5. Jon Rahm – 13.

Hvordan går Thomas til sidste dag efter sådan en runde: – Jeg vil prøve at komme syv foran, og hvis det lykkes, vil jeg prøve at komme otte foran. Jeg vil vinde med flest mulige slag.

Hvor blev Matsuyama af? Han kunne slet ikke følge sin banerekord op og var omtrent den eneste, der gik over par, så han ligger som 11 i -11. McIlroy og Fleetwood er delt 13 i -10, Tiger Woods 31 i -7 efter en runde i -5, der gav et avancement på 17 pladser.

Der er langt fra nok til at komme frem i top-30 og med i finalen. For at nå det skal han være udelt nr. 11.

– En runde i 60 vil formentlig være nok, spøgte han i presserummet.

Woods er langt fra den eneste fra verdenseliten, der er på vej ud. Andre, der får svært ved at klare udfordringen, er Jordan Spieth, Jason Day, Phil Mickelson, Jim Furyk, Francesco Molinari og Shane Lowry.

Slovakken(!) Rory Sabbatini har fået sin anden ungdom som idol i et nyt land – han repræsenterede tidligere Sydafrika. Han var med i det første Tour Championship i 2007 og har misset alle senere, men nu synes han at være sikker på at være med igen i år.

Hovland to efter den førende

Et hurtigt kik på Nationwide Children’s Hospital. Her fører to mindre kendte navne, José de Jesus Rodriguez og Brandon Hagy, i -9, mens nordmanden Viktor Hovland ligger delt 6 i -7.

Forrige artikelMiguel Angel Jimenez 700 not out
Næste artikelJohn Axelsen satte banerekord
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.