Thomas Bjørn har tildelt en hovedrolle ved de olympiske golfturneringer til sommer på Le Golf National i Paris.

Her skal Danmarks mest vindende golfspiller nemlig være kaptajn for de danske OL-spillere på den bane, hvor han i 2018 som kaptajn førte Europa til en stor sejr i Ryder Cup over USA (billedet).

Hvem Bjørn skal være kaptajn for er endnu ikke fastlagt. Danmark kan forvente at have to spillere med hos både kvinderne og herrerne, og det vil i udgangspunktet være de to højest placerede på de respektive verdensranglister. Her er Nicolai Højgaard p.t. nummer 30, Thorbjørn Olesen nummer 57 og Rasmus Højgaard nummer 70, mens det hos kvinderne er Emily Kristine Pedersen (109), som er bedst med Nanna Koerstz Madsen (115) som næstbedste dansker og Nicole Broch Estrup (158) som nummer tre.

Reglerne er sådan at alle spillere i Top15 på hver af de respektive verdensranglister er kvalificeret, med en begrænsning på maksimum fire per nation. P.t. har kun USA det maksimale antal spillere kvalificeret – fire hos både kvinder og mænd, mens Korea p.t. har tre kvinder kvalificeret.

Foto: Getty Images.

Forrige artikelMystikken breder sig, Hatton meldes på vej til LIV Golf
Næste artikelNu har Hatton trukket sig – og offentliggjort på LIV Golf
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.