Mandag afholder Great Northern i Kerteminde sin første store golfturnering, Great Northern Challenge, på det anlæg, som af mange betegnes som Nordens måske bedste.

Det sker med maner, for feltet toppes af Danmarks bedste spiller gennem tiderne, Thomas Bjørn, der så sent som fredag gik en fantastisk runde i Omega European Masters i Crans Montana, Schweiz. Desværre havde han torsdag et enkelt meget uheldigt hul, så han missede cuttet, men det betyder bare, at han kan stille frisk og veludhvilet op i Kerteminde. Bjørn er ved at vise sit gode gamle spil efter i to år at have været delvist ude af aktivt spil pga. hvervet med at føre Europa til sejr i Ryder Cup. På billedet ses han med Ryder Cup-trofæet på årets golfmesse i Herning.

 

Great Northern (foto: Emil Andresen).

De professionelle kommer ikke pga. af præmiesummen på 250.000 kr. Den er under det halve af, hvad de spiller om i de største danske Pro-Ams, men der er prestige i at være med, når Thomas Kirk Kristiansen kalder, og feltet er imponerende. Tidligere spillere på European Tour som Knud Storgaard, Thomas Nørret og Morten Ørum Madsen. Lasse Jensen, der stadig har ET-kategori, mange fra Challenge Tour og ECCO Tour, blandt dem Nicolai Tinning fra den kendte Tinning-familie og Martin Ovesen. Endelig stribevis af unge danske talenter på ved mod toppen med tvillingerne Nicolai og Rasmus Højgaard i spidsen. De har begge vundet et verdensmesterskab, Nicolai desuden et EM, og Rasmus er tæt på at sikre sig ET-kort på årets Challenge Tour.

Der er gratis adgang til turneringen, hvis første bold slår ud kl. 9, mens den sidste med Bjørn, Rasmus Højgaard og Niklas Nørgaard Møller, der med et væld af 2. pladser på ECCO Tour allerede har sikret sig kort til Challenge Tour 2020, indleder spillet kl. 11. Præmieoverrækkelsen forventes at ske ca. kl. 16.30.

Det er om at udnytte chance for at se Thomas Bjørn i aktion. Det er vist ikke sket på Fyn siden HCA Masters i 2005.

 

 

Forrige artikelGolf i nationalparken
Næste artikelSøndagsopdatering: Hold øje med Challenge Tour
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.