Thorbjørn Olesen har i Thailand Classicvundet for syvende gang på DP World Tour. Han var i slutstillingen fire slag foran tyskeren Yannick Paul, mens Nicolai Højgaard, der længe var på andenpladsen, faldt tilbage til femtepladsen til slut, men hvem vil rynke på næsen ad det. Som helhed leverede de danske spillere en flot indsats på finaledagen.

Olesen, der var to slag foran, tog straks kommandoen med birdies på 1 og 2. Endnu en fulgte på for-9, så han havde et solidt forspring til Yannick Paul og Nicolai Højgaard, der syntes at skulle kæmpe om andenpladsen.

Tre birdies i træk fra 13-15 fjernede al tvivl om, hvem der skulle vinde, da Olesen spillede en fejlfri søndag, solid og med mange birdiechancer. På ø-greenen 17, som man sejlede frem og tilbage til med båd, lagde han sin bold præcis, hvor han mente, det var sikrest: På den brede del af green, så den ikke var i nærheden af vandet og ca 4 m fra hullet. Det blev en sikker par. Slutstillingen i toppen blev: 1. Thorbjørn Olesen -24. 2. Yannick Paul, Tyskland -20. 3. Joost Luiten, Holland og Alexander, Knappe, Tyskland -18. 5. Nicolai Højgaard, Rafael Cabrera Bello, Spanien og Antoine Rozner, Frankrig -17.

Det har været en utrolig dansk turnering. Martin Leth Simonsen førte efter første runde, Christoffer Bring spillede førerbold i tredje runde, og i sidste runde var såvel Olesen som Højgaard i førerbolden.

Bring faldt tilbage ved oplevelsen, men kom flot tilbage i sidste runde og delte 13. pladsen med Niklas Nørgaard i – 13. Martin Leth Simonsen spillede anden og tredje runde i par, men fik i sidste runde igen gang i birdiescoringen og blev nr. 17 i -12. Fem danskere i top-17!

Oliver Hundebøll rykkede i sidste runde, hvor han bl.a. fik hole-in-one på 13, så hans slutplacering blev nr. 33 i -9.

Hatten af for Thomas Bjørn, der for tiden spiller regelmæssigt og meget solidt. Han blev nr. 38 i -8, og endelig blev John Axelsen nr. 57 i -5.

Forrige artikelJon Rahm fører – Woods spillede flot moving day
Næste artikelEmily nr 6 – Lydia Ko vandt – god runde af Jeppe Kristian i Sydafrika
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.