Der er meget forskelligt, som Tirsdagsanalysen har lyst at skrive om, så nu skriver vi kort om det hele.

Først tager vi situationen omkring Lydia Ko, der blev nr. 3 på LPGA søndag, to slag efter vinderen, Marina Alex. Den new zealandske spiller, som i år er kommet stærkt tilbage og har fundet en glæde ved golf, hun ikke havde, da hun under forældrenes pres var verdens stærkeste, måtte have behandling for sin ryg undervejs i sidste runde. En journalist spurgte, om det var noget, der ville genere hende fremover og fik et svar, han ikke havde ventet:

– Det håber jeg ikke. Det er bare det tidspunkt hver måned, du ved. Det svar tror jeg ikke, at dine kvindelige læsere havde ventet, at du ville få, men altså – den gang hver måned har jeg det tit sådan.

— o0o —

Endnu en opdatering på Saudi Golfs LIV Tour. Det påstås, at ca. 15 fra top-100 vil spille den første turnering, men endnu er der ingen, der har indrømmet, at de vil spille, bortset fra Phil Mickelson, som har søgt om tilladelse til at spille.

DP World Tour har fra start gjort klart, at den ikke vil tillade sine medlemmer at spille, og nu begynder folk rundt omkring at synes, at Greg Norman snart bør forlade sin post, da han ikke har kunnet leve op til sinde løfter.

Det er fint, at alle synes indstillet på således at standse Saudi Arabiens ‘sportswashing’, dvs. forsøg på at blive stueren gennem sponsorship for sport.

— o0o —

Måske er dagens allermest bemærkelsesværdige nyhed, at Victoria Golf Club i starten af december vil være vært for Australian Open for såvel mænd som kvinder. I begge rækker vil deltage 144 spillere, og de vil kæmpe om præcis samme præmiepenge Dermed er der ligeløn mellem kvinder og mænd for første gang på det niveau, og det er jo bedre end mange steder på det danske arbejdsmarked.

 

Forrige artikelUSA: Alex og Rahm vandt tætte dueller
Næste artikelUgens tv-golf: Otte danskere på The Belfry
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.