Er du så gammel, at du kunne gå i biografen i 1964, så har du formentlig også set Stanley Kramers ‘It’s a mad, mad, mad, mad World’, der var en afsindig tempofyldt jagt gennem hele USA med mange deltagere, der alle ville have fat i de 350.000 $, der skulle ligge under nogle palmer, der sammen dannede et W.

Spencer Tracy var blandt de jagtende i filmen, og havde man set den, huskede man altid det W, som til sidst blev fundet i den fiktive by Rosita.

Hver januar bliver Tirsdagsanekdoten mindet om det, når det pludselig i Sony Open står bag green på Waialae’s hul 16, og man udbryder: Nå, dér var det!

Det var det bare slet ikke. At det står der, skyldes et medlem, Ethan Abbott, der som så mange andre havde svært ved at glemme det karakteristiske W, og som fik lov til at imitere det. Han fandt blandt tusindvis af palmer fire, der groede, som de skulle, og fik dem anbragt bag medlemsbanens syvende green, der er Sony Opens 16.

Det kostede 3.500$, men de er kommet mangefold tilbage i indtægter på turister, der vil spille W-banen, samt i merchandize, for man kan naturligvis få alt muligt med W-logoen på.

… og sådan kan 40 år gamle film altså benyttes til af få profitable ideer.

Forrige artikelGod start for Storgaard
Næste artikelStorgaard videre til final stage
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.