Egentlig skete det teknologiske gennembrud allerede i The Players sidste år, men da var al opmærksomhed rettet mod coronaen, der afbrød og annullerede turneringen efter første runde, men – i den runde havde man mulighed for at se hvert eneste slag, der blev slået, live!

Det kræver kæmpe resurser. I alt 120 kameraer er i uafbrudt aktion, mindst fire på det enkelte hul: Et ubemandet på udslagsstedet samt tre bemandede på fairway og green. Mange af dem er udstyret med hawk Eye-teknik af den type, som vi kender fra ikke mindst tennis. De kan følge alle bølge uden problemer.

På hvert eneste hul er der desuden et større antal mikrofoner, så intet, der siges fx mellem spillere og caddies eller mellem spillere og dommere, går tabt. Jeg må sige, at det generer mig lidt, at der slet ikke er mulighed for en privat ed eller meningsudveksling, men det skyldes nok min alder.

Teknologien blev prøvet første gang på hul 14-18 i Waste Management Phoenix Open, og mange tror, at den har været brugt i Masters 2020, men det var ikke helt det samme. Man kunne godt nok se hvert eneste slag, men de fleste med et par minutters forsinkelse. Her vil man fx kunne følge den enkelte spiller live gennem en hel runde.

Dermed bliver der for alvor valuta for dem, der har abonnement på de forskellige golf-tv-tjenester, men foreløbig kan alle glæde sig til, at den nye mulighed vil være gratis for alle på den første dag af The Players på TPC Sawgrass – det der med øgreenen på 17 -, mens den er på betaling i de tre øvrige runder.

Tænk, hvis vi har Rasmus Højgaard med i Masters og kan se hvert eneste af hans slag hele vejen rundt live.

Målet er, at teknologien skal udbredes til samtlige PGA-turneringer, og det vil bl.a. betyde, at regelbrud ikke er noget problem mere. Hele bevismaterialet vil altid være til stede