Der skete mange bemærkelsesværdige ting i den forgangne uge.

Jackie Burke Jr. (th på Gettys billede fra Ryder Cup sammen med Peter Mills) er død, 100 år gammel. Kun få danske golfspillere vil huske ham, fordi han er fra tiden, hvor Danmark kun beskæftigede sig med amatørgolf, men han vandt 16 gange på PGA Tour. I 1952 fire turneringer i træk, i 1956 såvel Masters som PGA Championship. Han var udtaget til fem Ryder Cup-hold, scorede 7/8 i 51-52-55-57, men kom slet ikke på banen i 1959. Sammen med Jimmy Demaret anlagde han Champions GC i Houston, hvor bl.a. Bing Crosby, James Garner, Ben Hogan og Jay Herbert var med til åbningen. Han var naturligvis også i Hall of Fame.

Svenske Kristoffer Broberg vandt Q-school på Asian Tour. Han boede behageligt på Black Moutain Golf, der er svensk ejet, og som bl.a. Joan Edfors har resideret på.

Jonathan Gøth Rasmussen blev 50.000 $ rigere på at vinde tredje runde af Next Golf Tour, hvor man i simulatorer over hele verden spillede Taihaio Gotemba-banen, som ligger ved foden af det hellige japanske bjerg Fujijama. Seks spillere gik i -9, og det gjorde stor økonomisk forskel, at bag-9 afgjorde ved ligestilling. Her scorede Gøth Rasmussen -6 med eagle på 18.

Runde 4 er i fuld gang. Her spiller man PGA West Stadium i La Quinta, Californien, og selvfølgelig(!) er det foreløbig en dansker, amatøren Mads Heller, der fører i -8. Danskere har vundet fem af de syv turneringer, der er spillet i de seneste to år.

Knud Storgaard har spillet Q-school til Legends Tour, men her var der kun fem kort at erobre, og han blev nr. 18 i +1, med otte slag til nr. 5.

Forrige artikelUgens tv-golf: Danskere i aktion i Californien, Florida og Emiraterne
Næste artikelBrug din danske casino bonus på golfrelaterede spil
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.