Vi skal ikke mange årtier tilbage, før det at være homoseksuel golfspiller var et voldsomt pres. Det skulle hemmeligholdes, så de organisation, man spillede under, ikke mistede sponsorer, goodwill og tilskuere.

I tennis var det skelsættende, at Billie Jean King og Martina Navratilova sprang ud med de kolossale omkostninger, det især havde for førstnævnte. I golf var det fx en offentlig hemmelighed, at en af LPGAs stærkeste spillere, Rosie Jones titelbillede), var lesbisk, og da hun havde hemmeligholdt det i omkring 30 år, lod hun bomben springe samtidig med, at hun accepterede et sponsorship for et rejsebureau for lesbiske, Olivia.

Før hun gjorde det, tog hun kontakt til alle, som kunne blive negativt berørt: Familie, venner, sponsorer og LPGA, men fik kun positive reaktioner, og LPGA benyttede hendes eksempel til at reklamere for, at der naturligvis var plads til alle uanset seksuel orientering i golf.

Det mærkværdige var, at det til da havde været en udbredt fordom, at næsten alle på LPGA måtte værre lesbiske, og den fik man samtidig gjort det af med.

Der er givetvis stadig mange flere homoseksuelle golfspillere blandt såvel kvinder som mænd end dem, der har indrømmet det, men forhåbentlig bliver det et mindre og mindre problem at fremtræde som den, man er.

 

Solheim Cup Team Europe Announcement Getty Images
Mel Reid

 

En af de topspillere, der har annonceret, at hun er lesbisk, er Mel Reid (seneste billede) for et år siden samtidig med, at hun flyttede til Florida som base for sin fortsatte karriere i LPGA. Efter i 2015 at have konstateret, at hendes liv var et stort rod, har den tredobbelte Solheim Cup-deltager, som i år var vicekaptajn på et fjerde Solheim Cup-hold, formentlig fået mere hold på sig selv gennem ro på det område.

 

Forrige artikelGrenaa har naturstier, vinrabat og nye monobuggys
Næste artikelHandicap ingen hindring
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.