Tirsdagsanekdoten, som denne gang udkommer mandag af bare glæde, er sikker på, at Seve Ballesteros ville have været misundelig på Rasmus Højgaard. Han klagede altid over, at ingen lavede bogey eller dobbeltbogey på sidste hul i en major, så han kunne vinde, mens det skete adskillige gange for andre.

For Rasmus Højgaard er det modsat. Såvel i Omega Swiss Masters 2021 som søndag på HimmerLand kom han i klubhuset tidligt med en birdie på 18 ‘bare for’ at give sig selv en chance, hvis nu ….

Begge gang indtraf ‘hvis nu …’. I Schweiz fik McGowan tre bogeys på bag-9, og Bernd Wiesberger klarede ikke at få den nødvendige par på sidste hul. Søndag bevægede samtlige Højgaards konkurrenter sig baglæns næsten fra det øjeblik, han med birdie på 18 gav sig selv en lille chance.

Heldigvis, og fantastisk, da han forlængede omspillet til seks huller ved at hole et fire meter langt, lusket putt. Også næsten utroligt, at han formåede at lave det, der lignede perfekte drives syv gange i træk. At det ene sprang tilbage i rough på femte omspilshul lignede sort uheld og fik alle danske golfspillere til at rive sig i håret af ærgrelse, men han klarede det.

Det var Højgaards fjerde sejr på DP World Tour og Danmarks 47, siden Thomas Bjørn vandt den første på Loch Lomond i 1996. Kun to danskere har nu vundet flere gange end Rasmus Højgaard: Thomas Bjørn 15 og Thorbjørn Olesen 7. Søren Kjeldsen har som Højgaard fire sejre og Anders Hansen 3. Nicolai Højgaard har som flere andre vundet to gange.

Det var den første danske sejr i Danmark. De 46 andre sejre er vundet i Spanien 7, England og Skotland 5, Sydafrika 4, Schweiz, Tyskland og UAE 3. Wales, Portugal, Irland og Australien 2. Thailand, Qatar, Nordirland, Tyrkiet og Mauritius 1.

Noget af det bedste ved at vinde i Danmark var for Rasmus Højgaard at have Forældre, kæresten Julie og masser af venner som vidner.

Tvillingbrødrene Rasmus og Nicolai skiftes stadig til at udmærke sig, og vi spørger blot os selv, hvor langt de kan komme: PGA Tour-kort? Ryder Cup? Nr. 1 og Verdensranglisten?

Vi venter spændt.

Forrige artikelI skyggen af MIH: Corpuz vandt major – danske Top5-placeringer på CT
Næste artikelEM: Flot udlæg – herrerne på førstepladsen
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.