Sean Connery er død, kort tid efter sin 90 års fødselsdag. Han var blandt verdens betydelige skuespillere – og skotter -, ikke kun pga. rollerne som James Bond, men også for sit spil i roller i Indiana Jones, Højen, Rosens Navn etc.

Connery (på billedet fra 1972 ses fv Peter Alliss, formel 1-køreren Jackie Stewart, Lee Trevino, Connery og Max Faulkner) afslog til sin død at tale om sit golfspil, selv om han var begejstret for spillet og stillede op i utallige Pro-Am-begivenheder. Hans handicap anslås at have været omkring 7, og han var et skattet medlem af Royal & Ancient i St. Andrews. I en mindeudtalelse påstår Donald Trump, at Connery hjalp ham, da han skulle erhverve Turnberry og anlægge sin egen golfbane ved Aberdeen.

Sean Connery and Micheline Roquebrune Gianni Ferrari
Sean Connery på golfbanen med sin hustru Micheline Roquebrune (Getty)

Trump er næppe ene om at håbe, at der er golfbaner med grønnere fairways og greens der, hvor Connery nu er.

Der er mange golfscener i film, men ingen mere ikoniske end matchen mellem Auric Goldfinger og James Bond, spillet af Connery. I filmen fra 1964 hedder banen Royal St. Marks, tæt på Royal St. George, hvor forfatteren Ian Fleming var medlem.

Pro-Am Golfers Central Press
Arnold Palmer og Sean Connery (Getty)

I virkeligheden blev der spillet på Stoke Poges Club, hvor Bond griber Goldfinger, Gert Fröbe, i at snyde, sørger for at ombytte boldene og derfor vinder, fordi Goldfinger har spillet med gal bold. Det har Oddjob, koreaneren, der kan kaste en hat med metalkant, så alle mister hovedet, til at dekapitere en statue på banen.

Bond spørger, om klubsekretæren vil kunne lide det, og får svaret, at ‘han vil ikke bekymre sig. Jeg ejer klubben.’

The 3rd Annual Laureus Golf Challenge David Cannon
Boris Becker og Sean Connery (Getty)

De færreste ved, at samme klubs stuer blev forandret til et hotel i Hamburg til ‘Tomorrow never Dies’ fra 1997.

DEL
Forrige artikelJuniorboom i Smørum
Næste artikelFør LET-turnering i Dubai: Solheim Cup kaptajn testet positiv
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.