Hvert år venter man spændt på, hvad der sker på hul 17 i The Players Championship på TPC Sawgrass.

I 2020 endte kun tre bolde i vandet i runde 1, og selv om det officielt skyldtes coronaen, at resten af turneringen blev annulleret, kan man jo have en konspirationsmistanke om en anden årsag.

Hvis det afgørende var antallet af bolde i vandet, behøvede man i hvert fald ikke at afbryde dette års turnering. Torsdag havde 35 bolde i vandet, det næsthøjeste antal i historien. Rekorden for en dag er fra 2007 og er på 50.

Forholdene har naturligvis stor betydning, som det har, hvis greens er kanonhårde og lynhurtige. Byeong An var tæt på den individuelle rekord, da han først fandt vand med sit teeshot og derefter tre gange fra dropområdet, før en bold fandt det betimeligt at holde sig på green. Til slut måtte han hole fra godt en meter for ikke at dele alle tiders rekord med Bob Tway, der i 2005 noterede sig for en 12er. An nøjedes med 11.

Kevin Na slog tre bolde i vandet, men reddede trods alt en 8er. Efter at have færdiggjort runden trak han sig dog og angav en dårlig ryg som årsag, men en quintuple bogey, som yderligere to spillere fik, er ikke meget motiverende.

Der var vandopvisning, fra Kyle Stanley som det allerførste slog ud – og i vandet – på hul 17.

En del spillere mente, at hullet var sat for svært op i betragtning af, hvor mange bolde der først så ud til at klare sig, men så satte i gang igen og rullede ud over kanten.

Hvis det var tilfældet, var hullet sat lettere op på de tre øvrige dage, hvor antallet af vandbolde kun var 13, 8 og 10, men det var stadig 66 i alt, og vi venter nysgerrigt på, hvad der sker næste år.

PS Det anslås, at almindelige spillere sender pænt over 100.000 bolde i vandet ved 17 om året, bl.a. fordi en del særligt stædige investerer en hel spandfuld, før en bold bliver, hvor de vil have det.

DEL
Forrige artikelEmily sæsondebuterer i USA
Næste artikelUgens TV-golf: Corona giver Cappelen en plads i feltet
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.