Kan penge virkelig smadre et velfungerende turneringsliv i golf?

Flere og flere, fortrinsvis ældre, spillere tager springet og går til den saudiararbiske LIV-serie af turneringer, og de kan naturligvis spørge, hvorfor de skal afslå de saudiske penge, når den kontroversielle kronprins, der tilsyneladende beordrede mordet på en amerikansk journalist, pludselig er inde i præsident Joe Bidens varme.

På det seneste engagerer LIV også førende tv-kommentatorer. De er ikke alle lige kendt herhjemme, men de fleste kender den begavede, men også kontroversielle, David Feherty (billedet-Getty). Han er født i Nordirland, men emigrerede til USA og blev amerikansk statsborger i 2010, hvilket fik ikke så få til at spørge, om amerikanerne nu også vidste, hvad de gjorde. På den anden side havde han på en cykeltur overlevet en påkørsel af en amerikansk lastbil, der brækkede tre ribben, af hvilke det ene punkterede en  lunge.

Feherty overlevede ikke ved at bede til Gud, for han er ‘hardcore atheist’. Han har dog haft brugt for nogle at støtte sig til, for han har lidt af såvel mindreværd og alkoholmisbrug som depressioner og har kæmpet sig ud af det ved hjælp af dygtige psykologer og formentlig også sin familie.

Han er rasende på Tom Cruise, der har udtalt, at man kun kan overvinde alkoholisme ved hård fysisk træning. Det har fået Feherty til at udbryde, at han kun har lyst til en eneste form for fysisk træning: At gennembanke Tom Cruise!

Han har politisk støttet George Bush – det gjorde stort set alle golfspillere, men har også sagt, at han politisk såvel befínder sig i midten som meget langt ude på begge yderfløje.

I USA blev Feherty hurtigt en skattet golfkommentator, fordi hans første indskydelser ofte er noget vanvittige. Han har kommenteret på CBS, NBC og GolfChannel, men nu mener man, at han vil fortsætte på LIV.

Den splint af troldspejlet, som Feherty har, ses af titlerne på hans bøger: ‘A Nasty Bit of Rough’, ‘Somewhere in Ireland a Village is Missing an Idiot’, ‘An Idiot for All Seasons’ og David Feherty’s Totally Subejctive History of the Ryder Cup’.

Lad os i forbifarten, helt uden sammenhæng, notere, at gruppen 9/11 Justice har bedt Joe Biden om at forhindre, at den næste LIV-turnering bliver spillet på Trump National CC Bedminster, New Jersey.

 

Forrige artikelReavie holdt hjem – Helligkilde på 13. plads
Næste artikelUgens tv-golf: Tømmermændsturneringer og mere majorgolf
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.