Mange steder var der hårfine afgørelser i Danmarksturneringens afslutning i søndags. Det gjaldt fx i Elitedivisionens Vestkreds, hvor Gyttegaard, Silkeborg/Ry og Aalborg alle sluttede med 5 KP. Så skulle der tælles indbyrdes KP, og her faldt afgørelsen ud til Gyttegaards fordel med 5 Kp, så de kom i slutspillet; Silkeborg/Ry sikrede sig en sæson mere med 3 KP indbyrdes, og Aalborg rykkede direkte ned med 2 KP. De kunne trøste sig en smule med, at de i sidste runde besejrede Odder 15-3, men Odder havde jo sikret sig førstepladsen forinden.

Det var en tæt afgørelse, men lad os se på damernes 2. division Vest, pulje 1. Her sluttede Great Northern, Lyngbygaard og Breinholtgaard alle med 8 KP, mens Sønderjylland fik 0.

Så skulle der fintælles. Her havde Breinholtgaard besejret Lyngbygaard i begge indbyrdes opgør. Lyngbygaard havde til gengæld besejret Great Northern to gange, og minsandten om ikke Great Northerm havde vundet begge gange over Breinholtgaard. 4 KP til alle, og så skulle der fin-fintælles.

Her faldt afgørelsen. Great Northern havde 20-16 i matchpoint, mens Lyngbygaard havde 19-17 og Breinholtgaard 15-21. Dermed rykker Great Northerns damer op i 1. division, i øvrigt med Smilla Tarning Sønderby på holdet. På billedet ses fv. Juliet Gallin, Florentine Isabel Rahlfs, Maja Sandhus, Nina Andersen, Smilla Sønderby, Monya Dencher og holdleder Evelyn Birchardt.

 

Forrige artikelNy sæsonstruktur på DP World Tour
Næste artikelUgens tv-golf: Kvinder og mænd samme sted – og slutspil i USA
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.