Benjamin Poke satte en stor, tyk streg under at han var den bedste spiller på Q-School. Han gik ind til finalerunden velvidende, at han havde så bred en margin til den ultimative sportslige katastrofe – en misset Top25 – at det reelt set ikke var en mulighed, og med to slag ned til nummer to. En sejr ville være rart, men ikke en nødvendighed. Den slags giver ro, og ro giver  godt spil. Han åbnede med to birdies, det gav endnu mere ro. En mere på fjerde og endnu en på ottende. Nu var al eventuel tvivl om kortet borte. Tilbage var blot at køre triumfen, sejren hjem. Og det gjorde den 27-årige halvt danske/halvt engelske CGC-spiller så med største overvisning. Med birdies på 10., 13., 16. og igen på 17. bragte han sig forrygende 8 under par for dagen – i særklasse dagens bedste – og 26 under par totalt – en bogey på sidste hul kunne ikke være mere ligemeget. Han sluttede -25, seks slag (6!) bedre end nummer to, franske Gregory Havret, som han i øvrigt spillede sammen med i første runde på Challenge Tours Grand Final i sidste runde, og indrømmede at han var lidt ‘starstruck’ ved den lejlighed. Benjamin Pokes Q-school-sejr er en nærmest uhørt magtdemonstration. Et enestående fantastisk resultat. Måske nok det bedste i dansk golf i hele denne sæson.

Rasmus flot nummer 5

Inden Benjamin Poke færdiggjorde sin triumfrunde, havde brødrende Højgaard afsluttet deres. Rasmus i fornem og sikker stil. 5 under par for runden, seks birdies og blot en enkelt bogey. Det gav en delt femteplads og en opfyldelse af den ambitiøse 18-åriges klare og entydige sæsonmål; et kort til næste sæsons European Tour.

Brormand Nicolai må nøjes med et fuldt kort til Challenge Tour og enkelte, sporadiske optrædender på den store tour. Han skulle ud og jagte birdies for at spille sig i Top25, men det blev til ni par i træk på for9, og da der endelig skete noget andet var det en bogey på 10. Efter den var vejen lang, for lang. Der  fulgte to birdies, men også to bogeys og en rundei +1 skubbede Nicolai ned som delt 51. Hans ambitioner er mindst lige så store som tvillingebror Rasmus’, så det var en skuffelse.

I alt 28 spillere sluttede som nummer 25 og lige. Se dem her.

Foto: Getty Images (taget efter tredje runde forleden. Benjamin og hans caddie for ugen, Brian).

Forrige artikelEuropean Tour aflyser Hong Kong Open
Næste artikelLorenzo-Vera blander sig i toppen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.