Benjamin Poke gik ind til finalerunden i Porsche European Open med en top10-placering og en ikke helt urealistisk mulighed for at skabe et regulært topresultat. Det lykkedes desværre ikke. Tværtimod faldt Poke tilbage til en delt 29. plads med en runde 75 slag (+3).

Ingen af de seks danskere i finalefeltet formåede at komme i ’røde tal’. Søren Kjeldsen (74) og Thorbjørn Olesen (72) sluttede delt 39., Nicolai Højgaard (72) var et slag efter på 45. plads, mens Rasmus Højgaard (76) og Lucas Bjerregaard (74) endte på 55. plads.

33-årige Marcus Armitage gik dagens bedste runde, 65 (-7), og strøg op gennem feltet til en samlet score på -8, hvilket viste sig at være nok til at sikre ham karrierens første sejr på European Tour. Han var overvældet af stærke følelser da han umiddelbart efter blev interviewet og mindedes sin mor, som han mistede for mange år siden.

Sejren var måske ikke så overraskende endda. Marcus Armitage blev nummer otte i HimmerLand i sidste uge. For Matthew Southgate blev finalen er stor skuffelse. En birdie på sidste hul kunne have bragt ham i omspil, men han sendte sit sidste drive i vandet og noterede i stedet en bogey.

Det betød at han og Darius van Driel i førerbolden begge sluttede på 6 under par og delte andenpladsen med Thomas Detry og Edoardo Molinari.

Resultatet betød at Marcus Armitage er blandt de 10 spillere, der på en mini-rangliste over de seneste tre turneringer, kvalificerede sig til US Open. Også for Thomas Detry var andenpladsen en vigtig bonus, for han kom netop ind på 10. pladsen på den liste.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelAmatørresultater
Næste artikelHelle for Henne
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.