En begivenhedsrig golfweekend indledtes lovende torsdag på mange fronter.

Lad os for en gangs skyld tage amatørerne først. I British Amateur, en af årets vigtigste begivenheder på kvindesiden, er såvel Puk Lyng Thomsen (billedet) som den kun 14-årige Amalie Leth-Nissen fremme i fredagens 1/8-finaler efter at have vundet deres første to matcher i hulspillet.

De blev delt 49 i slagspillet, hvorefter Puk Lyng Thomsen først besejrede Isabella Holpfer, Østrig 1 up, mens Leth-Nissen efter at have været bagud vandt 2 up mod Charlotte Heath, England.

I 1/16-finalerne gentog Lyng Thomsen de knebne sejrscifre mod Georgina Blackman, mens Leth-Nissen efter igen at have været bagud besejrede Paula Grant, Irland 2&1.

Fredag møder Lyng Thomsen en new zealænder, mens Leth-Nissen får skotsk modstander.

På Challenge Tour var forholdene svære i Hauts de France på St. Omer, så en runde i par gave Marcus Helligkilde, Martin Leth Simonsenog Nicolai Tinning andel i 18. pladsen, mens Christian Gløet i +1 ligger indenfor cuttet, som de øvrige danskere skal slås for at komme på den rigtige side af.

I PGA Championship på Nordic League ligger Christian Bæch Christensen nr. 5 I -5, mens Morten Ørum Madsen og Nikolai Høgh er delt 6 i -4. Svenskeren Jesper Sandborg fører i -7.

I Meijer LPGA Classic udsatte voldsom regn starten, så første runde ikke har nogen chance for at blive færdigspillet, men begge danske deltagere er kommet fra start i -1, Nanna Koerstz Madsen for 8 og Emily Pedersen for 6 huller, og det er, da dette skrives, en delt 15. plads.

Forrige artikelDamefusion på Falster
Næste artikel15 baner for godt 40 kr. stykket
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.