En begivenhedsrig golfweekend indledtes lovende torsdag på mange fronter.

Lad os for en gangs skyld tage amatørerne først. I British Amateur, en af årets vigtigste begivenheder på kvindesiden, er såvel Puk Lyng Thomsen (billedet) som den kun 14-årige Amalie Leth-Nissen fremme i fredagens 1/8-finaler efter at have vundet deres første to matcher i hulspillet.

De blev delt 49 i slagspillet, hvorefter Puk Lyng Thomsen først besejrede Isabella Holpfer, Østrig 1 up, mens Leth-Nissen efter at have været bagud vandt 2 up mod Charlotte Heath, England.

I 1/16-finalerne gentog Lyng Thomsen de knebne sejrscifre mod Georgina Blackman, mens Leth-Nissen efter igen at have været bagud besejrede Paula Grant, Irland 2&1.

Fredag møder Lyng Thomsen en new zealænder, mens Leth-Nissen får skotsk modstander.

På Challenge Tour var forholdene svære i Hauts de France på St. Omer, så en runde i par gave Marcus Helligkilde, Martin Leth Simonsenog Nicolai Tinning andel i 18. pladsen, mens Christian Gløet i +1 ligger indenfor cuttet, som de øvrige danskere skal slås for at komme på den rigtige side af.

I PGA Championship på Nordic League ligger Christian Bæch Christensen nr. 5 I -5, mens Morten Ørum Madsen og Nikolai Høgh er delt 6 i -4. Svenskeren Jesper Sandborg fører i -7.

I Meijer LPGA Classic udsatte voldsom regn starten, så første runde ikke har nogen chance for at blive færdigspillet, men begge danske deltagere er kommet fra start i -1, Nanna Koerstz Madsen for 8 og Emily Pedersen for 6 huller, og det er, da dette skrives, en delt 15. plads.

Forrige artikelDamefusion på Falster
Næste artikel15 baner for godt 40 kr. stykket
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.