På torsdag genoptager PGA Tour 20/21-sæsonen som traditionen foreskriver det med Sentry Tournament of Champions fra Kapalua på Hawaii.

Som noget nyt fra 2021 kan man nu også følge alle sæsonens PGA Tour turneringer på Eurosport lørdag og søndag i stedet forkun torsdag-fredag. Det er en strategisk beslutning fra Discovery, der ejer Eurosport, at give danske golffans mulighed for at følge alle fire dages spil på verdens bedste tour.

Det bliver dog med indlagte reklameblokke, så hvis man ikke kan holde de mange afbrydelser ud, så kan man fortsat abonnere på GOLFTV og få al golfen uden reklameafbrydelser, samt følge de forskellige turneringers ’featured groups’ inden livesendingerne går i gang. På GOLFTV finder man også masser af unikt arkivmateriale, og går bag kulisserne og ind i ’maskinrummet’ med bl.a. Tiger Woods – og det er på GOLFTV, at man kan streame transmissionerne, hvis live-sendingerne er på tidspunkter, der ikke passer ind i ens døgnrytme.

Og det kan meget vel blive aktuelt denne og næste uge, hvor PGA Tour er på Hawaii, med en så massiv tidsforskel til Danmark (11 timer!), at livegolfen først starter kl. 1 om natten og fortsætter frem til omkring kl. 4 om morgenen.

Verdens Top3

Feltet i Tournament of Champions er i år udvidet til også at omfatte de spillere, der i efteråret kvalificerede sig til Tour Championship, altså de 30 bedste på touren, udover kalenderåret 2020’s 28 turneringsvindere. Det betyder at et rekordstort antal spillere, 45, var kvalificeret til TOC, og af dem er det kun Rory McIlroy, Tyrrell Hatton og Jim Herman, der ikke stiller op. Sidstnævnte fordi han mellem jul og nytår desværre testede positiv med Covid-19.

Verdens Top3 er alle med; Dustin Johnson, Jon Rahm og Justin Thomas (billedet), som er forsvarende mester. Sidste års majorvindere Collin Morikawa (med familiemæssig baggrund på Hawaii) og Bryson DeChambeau er med, og det er også Viktor Hovland fra Norge. Sergio Garcia er kvalificeret for første gang siden han vandt Masters i 2017, men han sprang over i 2018, og har derfor ikke spillet med siden 2006. Med de spillere, der kom ind via Tour Championship, er 8 af verdens 10 højest rangerede spillere til start.

Eurosport/GOLFTV sender alle fire dage. Natten til fredag og lørdag fra kl. 01-04.00 og lørdag og søndag aften fra kl. 22-02. Jesper Knudsen og Andreas Hartø kommenterer.

DEL
Forrige artikelEn udfordrende ny bunker på Kapalua
Næste artikelLPGA’s direktør stopper
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.