For 11. gang ud af 13 mulige vandt USA Presidents Cup. Det skete da de natten til søndag vendte 8-10 efter de første tre dages foursomes og fourballs til en samlet 16-14 sejr over det Internationale hold, anført af kaptajn Ernie Els.

Det var faktisk første gang siden 2009, at USA samlet set vandt de 12 singler, men de forrige gange har det ikke gjort noget, for amerikanernes forspring har været rigeligt stort. Sådan var det ikke denne gang, hvor det Internationale hold generelt bare havde været bedre, men hvor det til sidst gik galt – så resultatet blev som det plejer at blive.

Tiger Woods gik forrest i singlerne og vandt 3&2 over en ellers stærkt spillende Abraham Ancer. Tigers 27. sejr i Presidents Cup, flest af alle gennem årene. I den næste match havde Hideki Matsuyama styr på tingene, og var 4 UP mod Tony Finau, men måtte se amerikaneren slide sig tilbage i matchen og dele den. Udskældte Patrick Reeds middel mod at blive hånet af publikum, var at lave birdies, mange birdies. Ham lavede fem på de første syv huller og var 6 UP inden C.T. Pan begyndte at svare igen, men for sent. Reed vandt 4&2.

Flest single-point

Dustin Johnson vandt komfortabelt over den svageste spiller på Els’ hold, Haotong Li, mens DeChambeau og Adam Hadwin delte en helt jævnbyrdig match.

Først i den sjette match fik det Internationale hold en sejr, da Sungjae Im besejrede Gary Woodland efter en forrygende birdiefest på hullerne 11-15, men glæden var kortvarig. Patrick Cantley vandt over Joaquin Niemann i en match, der svingede frem og tilbage, og da Xander Schauffele fik skovlen under det Internationale holds mest rutinerede spiller, Adam Scott, med 2&1, begyndte det at se rigtigt godt ud for amerikanerne. Webb Simpson satte endnu et amerikansk point ind mod Byeong Hun An med 2&1 inden debutanten Cameron Smith vandt det Internationale holds blot anden – og sidste – single med en heroisk fightersejr over Justin Thomas 2&1.

Afgørelsen faldt, da Matt Kuchar kæmpede sig tilbage fra 3 DOWN mod Louis Oosthuizen og sikrede det halve point, der gav USA en total på 15½. Også den sidste match mellem Rickie Fowler og Marc Leishmann blev delt, og dermed vandt USA 8 ud af de 12 point i singlerne, flest nogensinde siden den allerførste Presidents Cup i 1994.

Foto: Getty Images

 

DEL
Forrige artikelSucces for julemarked på HCA Golf
Næste artikelDiabeteshold har succes i Herning
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.