I kølvandet på beslutningen om at iværksætte en plan for genåbningen af samfundet, sendte Dansk Golf Union tirsdag en vejledning ud til klubberne.

Men vejledningen er præget af stor usikkerhed, for mens det vil muligt at spille golf stort set som vi altid har gjort, så står udendørs servering først til at måtte genåbne 21. april – altså om fire uger – og det er så med krav om fremvisning af coronapas. Indendørs servering åbnes der for 6. maj, stadig med krav om fremvisning af coronapas. DGU’s umiddelbare vurdering er, at det først er 6. maj at klubhusene kan åbne igen.

Tag take away væk fra terrassen

DGU skriver: ” Vi ved, at der i de kommende uger bliver rigtig stor aktivitet i golfklubberne og det er naturligvis dejligt, men det er også frustrerende, at både klubhuse og restauranter er lukkede. I forhold til klubhuse er der mulighed for take away fra restaurant/cafe og det er muligt har holde toiletter, bagrum og check-in faciliteter åbne for ganske få medlemmer ad gangen. Kontorfaciliteter kan fortsat holdes åbne for ansatte og proshops/golfbutikker kan holdes åbne med gældende kvadratmeterkrav.

I forhold til take away, så vær opmærksom på, at når man får udleveret take away mad, så skal man efterfølgende fjerne sig fra udleveringsstedet. Hvis maden udleveres i eller omkring klubhuset, så må maden ikke indtages der, herunder på terrassen mv. Der kan fint udleveres mad/goodiebags til indtagelse på golfrunden eller i forbindelse med træningsaktiviteter.”

Man fastslår, at medbragt mad og drikke ikke må nydes på klubbens terasse, hvis området normalt benyttes til servering, og DGU opfordrer klubberne til fjerne udendørs møbler.

Nyt GOLFBLADET på vej

Fredag udkommer en flot, dugfrisk udgave af GOLFBLADET, som vi meget håber at alle eller de fleste klubber vil kunne placere steder hvor medlemmerne kommer forbi – også under corona-restriktioner; for eksempel ved toiletter eller bagrum, der er åbne, eller i mellemgange og passager, proshop m.v.

Foto: Klubhusene skal fortsat være lukket, men toiletter, klubkontorer og shopper må gerne være åbne.