Rasmus Højgaard er sammen med Benjamin Poke og Martin Leth Simonsen klar til finalerunderne i årets største Challenge Tour turnering, Foshan Open i Kina. Derimod glippede det for Mark Flindt Haastrup efter endnu en runde i +3, og han forpassede dermed den sidste chance for at spille sig ind i top45 på Race to Mallorca og som minimum sikre sig en plads i Tourskolens Final Stage. Nu må Korsør-spilleren en tur omkring Stage 2.

Rasmus Højgaard åbnede med en bogey, der satte ham under pres i forhold til at klare cuttet, men så fik det 18-årige stortalent ellers ild i piben. Birdie, birdie, eagle – på et par4 hul – og endnu en birdie bragte ham 4 under for runden og 1 under i turneringen. Det blev en bogey på 7. hul inden der igen kom skred i tingene med birdies på 13., 14. og 16. hul. 6 under par for runden, 3 under totalt og en plads klart inden for cuttet med muligheder for yderligere avancement i weekenden i bestræbelserne på at slutte indenfor Top15 på ranglisten og sikre sig et kort til European Tour.

Martin Leth Simonsen (-3 i dag) og Benjamin Poke (-2) ligger side om side på delt 37. plads i -4 og for dem gælder også, at de har muligheden for at forbedre deres placeringer yderligere. For Poke er det særligt vigtigt. Han ligger til at tabe en plads på ranglisten og kan hvis tingene går galt risikere at ryge ud af top45.

I toppen ligger tyske Alexander Knappe i -14 efter endnu en 65’er, og han ligger til at avancere fra nummer 89 helt op til nummer 12 på ranglisten, så vigtig er turneringen i Kina. Alle spillere med Challenge Tour-medlemskab i Top11 i Foshan Open ligger p.t. til at sikre sig Tourkortet.

Nanna godt med

I Busan i Korea holder Nanna Koerstz Madsen fast i top15. Efter en runde i 69 (-3) er hun på delt 14. plads i -5, mens Nicole Broch Larsen er delt 49 i -1. Der spilles uden cut i turneringen, som føres af sidste uges vinder, amerikanske Danielle Kang i -10 foran en mindre armé af koreanske spillere med verdens nummer et, Jin Young Ko, i spidsen, en australier og en kineser.

Intet spil i Japan

Decideret møgvejr med oceaner af regn betød at anden runde af Zozo Championship på PGA Tour aldrig kom i gang. Både anden og tredje runde forventes gennemført i nat dansk tid og GOLFTV sender live otte timer i streg.

Foto: Getty Images

Forrige artikelBjørn og Lucas bedste danskere i Portugal
Næste artikelJoachim igen godt med – Lucas fik nedsmeltning
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.