TPC Sawgrass er en vidunderlig bane, hvor samlige huller er muligheder for såvel triumf som tragedie. Det blev igen bevist på moving day af The Players Championship, hvor i hvert fald seks spillere i rundens løb var fremme på førstepladsen.

Jon Rahm og Paul Casey spillede fremragende på for-9 og var kortvarigt i top. Justin Thomas gik en fantomrunde i -8 og var alene i spidsen i -10. Den kun 23-årige Doug Ghim viste højt niveau, til han pludselig var alene i spidsen. Så blev han påvirket såvel fysisk som psykisk, men ligger trods alt på delt tredjeplads med Thomas.

Bryson DeChambeau og Lee Westwood havde det til fælles, at de fik par på samtlige huller på for-9. Mens Dechambeau såvel missede birdieputts som reddede par flere gange, var Westwood igen sikkerheden selv, men var flere gange temmeligt uheldig.

På 10 fik begge hul på bylden, og DeChambeau fik sågar tre birdies i træk, mens Westwood fik sin næste birdie på 12. Stadig fik englænderen sikre pars, mens DeChambeau mellem sine drømmeslag måtte kæmpe hårdt for par, ikke mindst på de to afsluttende huller. Da begge parputts faldt i, reagerede han stærkt.

Lee Westwood og Helen Storey nyder deres samarbejde, også når han spiller i førerbold, og efter en obligatorisk birdie på 16 kom der endelig lidt held på 17. Efter at udslaget ubegribeligt nægtede at løbe ned ad en let bakke mod hullet, var birdieputtet nærmest en risiko, men det satte Westwood fint og følsomt midt i. Efter den sikre par på 18 fik han belønningen: Kys af Storey som gensidig tak for runden (billedet/ Getty).

Ikke alle var lige tilfredse med deres runde. Charley Hoffman, Dylan Fritelli og Collin Morikawa gik alle i +4 og Sungjae Im i +5. Farvel til dem. Andre var meget ustabile. Bl.a. Sergio Garcia og Chris Kirk, der spillede sammen og solidarisk brændte parputts på 18.

Matthew Fitzpatrick spillede som en yngling, der havde været på druk fredag aften og ikke tog det så nøje alt sammen. Hans runde var en blanding af afsindige fejlslag; adskillige drømmeredninger, så der mirakuløst ikke kom til at optræde en dobbeltbogey på scorekortet; og rene lækkerier.

Stillingen i toppen før finalerunden søndag er: 1. Lee Westwood -13. 2. Bryson DeChambeau -11. 3. Justin Thomas og Doug Ghim -10. 5. Paul Casey, Jon Rahm og Brian Harman -9. 8. Chris Kirk, Sergio Garcia og Matthew Fitzpatrick -8.

Forventningerne kan roligt være tårnhøje til finalerunden, der vises på golf-TV og Eurosport med Jesper Knudsen og Søren Hansen som kyndige kommentatorer. Trods alt har Hansen også spillet banen og fik lov til at fryde sig lidt over sin rekord for fire runder på 17. hul: par-par-par-birdie!

Førerbolden udgøres for anden uge i træk af Westwood og Dechambeau, og står det til undertegnede, må udfaldet godt blive modsat, for Westwood spiller sit livs bedste og mest stabile golf for tiden – men udfordringen kan også blive voldsom fra den rutinerede Thomas og den unge Ghim.

Forrige artikelHovlands mor kostede ham cuttet
Næste artikelHansen og Winther kæmpede sig til pæne placeringer
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.