En gruppe på 23 kvinder er i gang med et prøvemedlemsskab i Odsherred Golfklub, der ud over golftræning, byder på yoga, regelundervisning med tapas, golfgymnastik og indsamling af spiselige urter.

Prøvemedlemskabet der kun er for kvinder begyndte 1. juni og løber over 3 måneder, og det anderledes prøvemedlemsskab viser sig at være en bragende succes.
”Vi har fået rigtigt mange prøvemedlemmer, og flere end hvis det var et normalt forløb,” siger tovholder Susse Brandt, der som frivillig kaster en masse god energi ind i projektet.
Allerede nu er det besluttet at Odsherred Golfklub vil tilbyde et lignende prøvemedlemsskab i næste sæson.
”Det er helt sikkert. Der bliver et nyt hold næste år, som vil være bygget op efter samme koncept, og samtidig vil vi tilbyde de, der er prøvemedlemmer i år at fortsætte på et hold, vi kalder Volume 2.”

Vejledning af DGU
Rekrutteringsudvalget i Odsherred Golfklub satte sig sammen med udviklingskonsulent i DGU, Sarah-Cathrine Wandsø og tænkte ud af boksen under overskriften ”kvinder og golf”.
”Vi ville skabe et godt golfklima, gøre det trygt at komme i gang med at spille golf, og finde nogle ting, der kan lokke kvinder ud på golfbanen. Det skulle samtidig være sjovt,” fortæller Susse Brandt.
Og at dømme efter den gode stemning og de brede smil på putting green, er der ingen tvivl om at Odsherred Golfklub har udviklet et koncept, der virker.
Deltagerne har desuden mulighed for at låne golfudstyr, og har fri adgang til 9-huls banen samt de fine øveområder i Odsherred Golfklub, der blandt andet tæller et ny short game bane.

Lærer på den sjove måde

Golftræningen er delt op imellem slagtræning med proen Preben Daa samt short game med to frivillige hjælpetrænere.

”I dag putting og sidste gang øvede vi uret rundt på short game banen. De er blevet gode til det på relativ kort tid,” fortæller hjælpetræner Frank Viggo.
Gitte Fischer som bor lokalt i Odsherred slog til, da tilbuddet bød sig:
”Jeg tænkte at det kunne være sjovt. Det er jo en anden tilgang med hygge og mulighed for at lære spillet. Jeg er et konkurrencemenneske og vil have den i hul. Man kommer hurtigt tæt på hinanden, også når vi gør de andre ting,” fortæller Gitte Fischer.
Gitte Fischer er blevet grebet af en golfbold og vil fortsætte med at spille golf i klubben efter prøvemedlemskabet.

”Man kommer hurtigt tæt på hinanden, også når vi gør de andre ting,” fortæller Gitte Fischer, som slog til, da tilbuddet bød sig.