Han var ét stort smil, Marcus Helligkilde, hver gang et putt trillede i undervejs på første runde af DP World Tours største turnering, BMW PGA Championship på Wentworth.

Og det var der mange der gjorde. 10 birdies blev det til på de 18 huller. Der var også to bogeys undervejs, det undgår man næsten aldrig på Wentworth, men en total på 8 under par for en 64’er, bringer danskeren alene på førstepladsen.

Han er to slag bedre end Richie Ramsay, Danny Willett og Matt Fitzpatrick, men Willett mangler stadig fem huller, og Fitzpatrick seks, bl.a. de to afsluttende par5-huller, så det er ikke helt sikkert at førstepladsen holder dagen ud.

Helligkilde er det foreløbige lyspunkt på en ikke specielt god danskerdag. Thorbjørn Olesen, 71, Oliver Hundebøll -1 efter fem huller, Rasmus Højgaard og Niklas Nørgaard, 73, er de næstbedste danskere. Thomas Bjørn, 74, og Søren Kjeldsen +2 efter 6, samt Jeff Winther, 77.

Nicolai Højgaard er som alle andre Ryder Cup-spillere i bold med holdkammerater til Ryder Cup om to uger, i hans tilfælde Jon Rahm (par/13 huller) og Tyrrell Hatton (-3/13 huller), og han har bestemt ikke vist gode takter. Han misser mange fairways, og bliver straffet hårdt. Efter 13 huller er han +2, og ligger dårligst af de 12 Ryder Cup-spillere.

Men spillet er altså i fuld sving.

Challenge Tour i Portugal

Challenge Tour spiller Open de Portugal på Royal Obidos, hvor Jeppe Kristian Andersen er på femtepladsen efter en 67’er, Rasmus Neergaard-Petersen er nummer 20 efter 70. Heller ikke her er man i nærheden af at have alle i hus. Den lokale Tomás Bessa fører i -9.

Trust Forsikring i Køge

Nordic League spiller i Køge, og her holder Alexander George Francis fast i føringen efter en runde i 68 (-2). Det er  2 slag bedre end Jonas Lykke Persen, der mangler ét hul, og 3 slag bedre end Björn Åkesson, Sverige, der gik runden i 4 under par og Jonathan Gøth-Rasmusen, der også mangler ét hul.

FÆLLES FOR TRE TURNERINGER – DER SPILLES ENDNU. TJEK EVT. LIVESCORING.

Foto: Getty Images

Forrige artikelDanskerne dominer på Nordic League i Køge
Næste artikelTåge over London og vild slutspurt på PGA Tour
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.