Mens resten af Danmark havde voldsom regn, gik Nordøstsjælland fri til langt ud på eftermiddagen, og det betød bl.a., at Pro-Am-turneringen The Hurdle, hvor der fordeles 662.000 kr. blandt 28 professionelle – de fleste unge og lovende – kunne afvikles i lun temperatur og strålende solskin.

Det betød også, at der som sædvanlig var stor tilstrømning og munter stemning omkring green på 12. hul, hvor de samme dukker op år efter år, og gensynsglæden er stor. Her uddelte Helle Kunde knus til alle, der fik birdie eller bedre, og der blev serveret kaffe af en barrister samt kage og slik til alle.
Efter morgenmaden, hvor en ny restauratør benyttede lejligheden til at anbefale sig med lækker servering, gik det ud på banen, og netop på hul 12 blev det til en fantastisk start. Oliver Percy slog fra 267 til 2 m fra flaget og holede for eagle, så han fik to bolde i den afsluttende shoot-out om Dronning Kundes ærespræmie på 50.000 kr. Yderligere 13 fik birdie, og da spillet var slut, og den første regnbyge endelig faldt, afviklede man kampen om de 50.000 kr. før frokost og præmieuddeling. Den faldt efter tre meget sikre birdies ud til Joachim B. Hansens fordel.

Da JB også vandt individuelt i -7 foran Victor Østerby og Nicolai Tinning -6, og da det ligeledes præmieredes med 50.000 kr, blev hans dagløn 100.000 kr.
Nicolai Tinning scorede 96.000 kr., heraf de de 75.000 kr. for at have coachet sit hold til sejr i Pro-Am’en – det unikke koncept i The Hurdle – og han erobrede dermed vandretrofæet for det næste år, naturligvis en ’hæk’, som man med Kunde & Co’s hjælp kan sætte over og nå sit mål.

I The Hurdles historie har der kun været få kvindelige proer i feltet: Amanda Moltke-Leth, Monica V. Christensen og Daisy Nielsen, men i år deltog Nanna Koerstz Madsen og blev delt nr. 8 individuelt i -3.

The Hurdle blev spillet første gang i 2003, men først i 2004 med det specielle koncept, som altså havde 15 års jubilæum.

Forrige artikelBirkemose sorterer affald
Næste artikelBomber gav plads til verdensarv
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.