Ludvig 14. var i 1695 årsag til, at Bruxelles’ Grand Place i dag er på listen over UNESCO verdensarv. Hans hær ruinerede bogstavelig talt med bomber mere end 4000 huse, og hvor de blev fjernet, opstod det smukke torv, der står indrammet af skønne bygninger, og hvor der udspiller sig den ene betagende event efter den anden.

Byen, der er hovedsæde for NATO og har et af de to EU-parlamenter, er livlig og fuld af atmosfære med sin kildren af ikke mindst duft- og synssans. I restauranter af enhver størrelse og ethvert prisleje får man alt fra den fineste gastronomi til pizzastykker. Begejstrede turister er kommet hjem med drømme om deep pan-pizzaer eller moules marinières, marinerede muslinger, og de har shoppet på strøg som Avenue Louise eller Boulevard de Waterloo.

De har undret sig over, at Manneken Pis er SÅ populær og måske set det kvindelige modstykke, Jeanneken Pis. Måske har de været på verdens førende ølbar, Delirium Café, der byder på mere end 2000 forskellige mærker med øl tilsat bl.a. chokolade, banan, kokos, valnød etc. Det smager langt fra godt alt sammen, men det er en oplevelse.
Måske har de været på tegneseriemuseum, hvor de førende helte er Hergé, Uderzo og Goscinny, der står bag hhv. Tintin og Asterix. Troede du, at en eller flere af dem var franske?
Måske har de været på museer eller til opera. En opførelse af den nationalromantiske ’Den Stumme fra Portici’ udløste i 1830 den revolution, der førte til oprettelsen af Belgien, så måske er belgierne usædvanligt modtagelige for musikalske indtryk.

Golf
Skal du have en runde golf, er valget let, for hele regionen har kun en enkelt, men til gengæld udmærket, 18 huls bane, Royal Amicale Anderlecht GC, som er en forholdsvis kort, teknisk udfordrende, bane. Den ligger i Pajottenland usædvanlig tæt på storbyens centrum og er en naturoplevelse med statelige træer, krat fulde af vilde planter, søer, og klubhuset, hvorfra man man en glimrende udsigt.

DEL
Forrige artikel100.000 kr. til Joachim B. Hansen
Næste artikelTorsdagsoversigt
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.