13 danskere spiller i denne uge Q-school Stage 2 til DP World Tour, på tre baner i Spanien. Her er vigtige pladser på spil til Final stage, som spilles fra næste fredag over seks runder på Infinitum Golf, også i Spanien.

Der spilles på fire baner, hvorfra ca. 20-22 spillere fra hver bane går videre til Final Stage, men på Isla Canela i Huelva er der ingen danskere med.

Danskerne er: Frederik Birkelund, Christoffer Bring (billedet), Oliver Hundebøll, Lucas Bjerregaard og Rasmus Neergaard-Petersen på Golf Las Pinaillas i Albacete. Jacob Agerschou og Peter Launer Bæk på Desert Springs i Almeria. Marcus Garfield Hansen, Søren Broholt Lind, Jonathan Gøth-Rasmussen, Martin Simonsen, Hamish Brown og Morten Ørum Madsen på Fortanals GC i Girona.

John Axelsen, der akkurat missede at beholde sit tourkort, da han efter et missed cut i Qatar blev nummer 118 på Race to Dubai-ranglisten, hvor de 116 bedste beholder kortet, er direkte kvalificeret til Final Stage. Hvis det ikke lykkes for de tre danske deltagere i Challenge Tours Grand Final i denne uge at sikre sig en kategori til DPWT ved at slutte i Top20 på ranglisten, så vil de – Nicolai Kristensen, Jeppe Kristian Andersen og Sebastian Friedrichsen – også være direkte kvalificeret til Final Stage.

Adskillige tidligere vindere på DP World Tour har mistet så meget kategori, at de må starte kampen om at genvinde deres tourkort på Stage 2. De gælder bl.a. den tidligere vinder af Made in Denmark/HimmerLand, David Horsey, Kiradech Aphibarnrat, Gregory Bourdy og såmænd jo også vores egne Morten Ørum Madsen og Lucas Bjerregaard.

Sidste år kvalificerede Christoffer Bring og John Axelsen sig til DPWT via Q-school, og tilbage i 2019 vandt Benjamin Poke Final Stage.

Foto: Getty Images

Forrige artikelVälimäki vandt omspil – Thorbjørn Olesen nr. 9 – søndagsoversigt
Næste artikelUgens tv-golf: Tre danskere kæmper for tour-kort
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.