Golf er en af de ældste sportsgrene i verden – det har faktisk mere end 400 år på bagen. Med sin oprindelse i Skotland for længe siden, har det udviklet sig utroligt meget og bliver i dag spillet verden over. Og hvis du spørger os, er det den bedste sport i verden.

Hvis du aldrig har spillet det, har du heller ikke nogen modargumenter – og her får du 4 grunde til, hvorfor du burde begynde at spille (mere) golf – og nogle tips til, hvor dit næste golfophold kan gå hen.

1. Sjov motion og frisk luft

Golfbaner er overordnet set rigtig smukke, og der bliver brugt masser af kræfter på at holde dem smukke og indbydende. Mange moderne golfbaner er også designet, så de bruger de omkringliggende omgivelser, så du rigtig får fornemmelsen af at du bevæger dig rundt på en smuk grøn eng i midten af en skov eller på en grøn græsplæne midt i en ørken.

Mht. motion siger alle personlige trænere og fitnessguruer, at du skal vælge en motionsform du synes er sjov, så du kan holde motivationen oppe. Når du spiller golf, står du konstant oprejst, og du kan vælge at gå banen i stedet for at køre buggy. Hvis du vælger gåturen, så vær beredt – en golfbane er omkring 6-7 km lang, og du har mange ting at slæbe på. Men ligegyldigt hvad du vælger, får du masser af frisk luft, god motion og alt sammen i smukke omgivelser.

Så skal du nok kunne holde motivationen og blive ved med at dyrke sund og sjov motion.

2. Det er udfordrende og du kan lære meget mere end bare spillet, når du spiller

Du kan lære meget af at spille golf. Først og fremmest er det ikke den letteste sport at blive god til, men så snart du får en god føling med det, vil du lynhurtigt kunne se store forbedringer i dit spil.

Du kan også lære mange gode dyder og livslektioner når du spiller golf. Du lærer at være ydmyg. Nogle gange er du nødt til at spille en sikker bold i stedet for den aggressive.

Du lærer at være fuldt ud fokuseret. Det er umuligt at lave et godt sving, hvis du ikke er fuldstændig koncentreret og tænker på alt muligt andet. De bedste golfspillere er dem, der kan tømme deres hoved fuldstændig og udelukkende koncentrere sig om deres næste slag.

Slutteligt lærer du en masse om vedholdenhed. Du kommer uden tvivl til at slå et dårligt slag i ny og næ. Når du spiller golf, er det vigtigt ikke at dvæle ved gamle fejltagelser, men tage ved lære og blive ved med at prøve.

3. Alle kan være med

Selvom jeg lige fik sagt at det er svært at lære, så er det heldigvis ikke ensbetydende med at ikke alle kan lære det. Ung som gammel – stærk som slap, alle kan være med. Og med handicap, kan alle spille fair kampe mod hinanden, lige meget hvilket niveau de er på.

Derfor er det også en sport som hele familien kan dyrke sammen, og alle kan få gode oplevelser. Så hvis din families næste ferie skal være et golfferie, så vil i absolut ikke fortryde det og i vil komme meget tættere på hinanden.

4. Golf reducerer dit stressniveau

Det er kendt, at golf kan påvirke dit stressniveau rigtig positivt. Motionen og den friske luft i naturen er en del af pakken når du spiller det smukke spil, og disse ting påvirker din krop til at udskille endorfiner så du føler dig gladere, afslappet og stress-fri.

I tillæg hertil er det også bevist at, hvis du spiller golf, kan du forvente at leve op mod 5 år længere, samtidig med at det også har en positiv effekt på risikoen for at få demens.

Hvis alle disse argumenter ikke er nok til at overbevise dig om at golf er den bedste sportsgren i verden, så overvej at kombinér det med en fed golftur, hvor hele familien kan hygge sammen i smukke omgivelser og få masser af kvalitetstid sammen.

Artiklen er sponsoreret

Forrige artikelHandicap ingen hindring
Næste artikelSpa og Wellness på Great Northern
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.