Aabybro Golfklub har i samarbejde med Idrætsklubben for Handicappede i Aalborg taget initiativ til en introduktionsdag for folk med handicap eller funktionsnedsættelse. Det første arrangement fandt sted i lørdags, og der er allerede linet flere introdage op i den nordjyske klub.

Ideen til arrangementet kommer fra en af Aabybro Golfklubs egne medlemmer Frederik Øye, som brækkede nakken i forbindelse med en skiulykke i 2013. Frederik Øye blev ramt af lammelser og har siden trænet sig op til at gå igen. I dag har han stor glæde af golf og spiller i øvrigt på et ganske fornuftigt niveau.
– Jeg har jo fundet ud af, at golf er en god sport for mange med handicap eller funktionsnedsættelse. Så målet er at få unge og ældre handicappede herud og prøve det uanset, om man er dværg eller har mistet et ben. Man kan alligevel spille golf, fortalte Frederik Øye til Nordjyske inden arrangementet.
Frederik Øye foreslog derfor Aabybros Golfklubs formand Ole Nøhr at lave et introduktionsarrangement for IH Aalborg, landets største handicapidrætsklub med over 500 medlemmer.
– Vi satte os ned og lavede en lille plan, og så har Frederik ellers været tovholder på projektet, fortæller Ole Nøhr, der selv var med, da gæsterne fra IH Aalborg i lørdags skulle prøve kræfter med golfsporten.
– De fik lidt instruktion af vores træner Jens Bjerregaard, prøvede at slå ud på driving range og putte lidt, og så var de ude på et par 3-hul for at opleve det. Bagefter bød vi på en sandwich og lidt at drikke. Og de var meget begejstrede, fortæller Ole Nøhr.
– Vi vil gerne prøve at give dem en oplevelse på linje med de arrangementer og hyggedage vi har med diabetesforeningen og Ældre Sagen. Som formand sætter jeg pris på, at vi kan give folk en oplevelse, og her kan golf jo noget, siger Ole Nøhr.
Aabybro Golfklub og IH Aalborg har planlagt to yderligere introduktionsdage den 11. og 15. maj, og herefter vil man se på, om projektet munde ud i mere samarbejde eller måske endda nye medlemmer.
Potentielle medlemmer var der også i Aabybro Golfklub dagen efter besøget fra IH Aalborg. Søndag stod golfklubben nemlig klar til at modtage gæster i forbindelse med Golfens Dag.
– Det gik bedre end over al forventning. Vi er ikke så forvænte med at få besøgende på Golfens Dag, men i år kom der 14 gæster. Nogle af dem meldte sig ind med det samme, og der var andre, som var meget interesserede, så jeg vil tro der er potentiale til 10 nye medlemmer ud af de 14, siger Ole Nøhr.