Sage Valley Golf Club har siden 2011 afholdt den stærkest besatte juniorturnering i verden, men kun for drenge. At blive inviteret kræver, at man er i den øverste verdenselite, og derfor har Collin Morikawa, Matthew Fitzpatrick, Viktor Hovland, Justin Thomas, Scottie Scheffler, Matthew Wolff og fra Danmark Rasmus Højgaard og John Axelsen været med i turneringen, der spilles ikke langt fra Augusta, Masters’ hjemby i Georgia.

Med et års forsinkelse pga. corona bliver der i år for første gang en række for kvindelige juniorer, der skal være blandt amatørernes verdensranglistes 54 bedste. Her er Amalie Leth-Nissen aktuelt  nr. 30 og sikker på at være med, når det går løs 17-19. marts i en klub, der har en fantastisk bane, åbnet 2001, og finansieres af grundlæggeren Weldon Wyatt og hans søn Tom Wyatt. Wyatt er især kendt for at have opfundet SubAir Systems, verdens formentlig bedste vandingssystem til golfbaner. Det benyttes bl.a. på Augusta National.

Amalie Leth Nissen

Deltagerne i turneringen bliver behandlet, som spillede de Ryder Cup/Solheim Cup, og hvert år får de besøg af en spiller fra verdens øverste top. Fx har Rory McIlroy, Tiger Woods, Jason Day, og Brooks Koepka tilbragt et par dage med de unge talenter.

Amalie Leth-Nissen havde stor succes med det europæiske Junior Solheim Cup-hold i Sylvania, USA i september måned og har siden passet sin træning minutiøst. Et lille uheld i fitnesslokalet i december gav en skade, som forhåbentlig er lægt i god tid før turneringen.

Hun opfordrer i øvrigt nysgerrige til at følge sig på instagram på adressen amalielethnissen – men vi vil naturligvis også følge med på første hånd på denne side.

Vi siger tak for billeder fra Junior Solheim Cup til Christian Leth Nissen.

DEL
Forrige artikelGolf for natteravnene
Næste artikel51-årige Furyk kan endnu
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.