Portrush ligger på den nordirske kyst ud mod Atlanterhavet og har historiske minder 5000 år tilbage.

Navnet betyder ’byen ved forbjerget’, og størstedelen af byen er da også bygget på en langstrakt halvø, Ramore Head, hvor man finder jernbanestationen samt hoteller, restauranter etc. Med sin beliggenhed nærmest oceanet har byen også en redningsstation, fra hvilken mange er blevet undsat i nødsituationer.
I middelalderen, hvor der bl.a. i perioder stod to slotte, der var en del af voldsomme krige, var byen velhavende, men efter borgerkrigen i midten af 1600-tallet fik den en ubetydelig rolle som lille fiskerby.
Efter anlæggelsen af en jernbane i 1855 udviklede Portrush sig til et turistcentrum, og et led heri var golfbanen, der åbnede i 1888. Herefter blomstrede byen frem til 2. Verdenskrig, men har haft det svært siden i konkurrence med flyferier til kontinenterne og pga. de religiøse uroligheder i Nordirland. De har dog kun ramt byen to gange med en bombesprængning i 1976 og et mordangreb i 1987.
Siden er byen igen vokset som turistmål med sine pragtfulde brede strande med perfekte surfingmuligheder, sine vidunderlige solop- og nedgange – samt ikke mindst den prestigefulde, udfordrende golfbane.

Forrige artikelSjov sommergolf i 80 klubber
Næste artikelTvillingernes op- og nedture
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.