Helle og Hans Münter overtog i 2009 familiegården Koruplund midt på Djursland, som blev bygget i 1965 af Hans’ forældre. Helle er professor i iværksætteri, mens Hans til 2016 var oberstløjtnant i flyvevåbnet. Selv om de er jævnaldrende, kunne de se frem til, at han blev pensionist mindst 15 år før hende, og det ville give mulighed for, at de realiserede et stort ønske: De ville lave en Bed & Breakfast, der bød på mere end bare overnatning og morgenmad.

Koruplund med vinranker

En ekstra drøm blev født, da de høstede en vinplante på sydgavlen. De rigtigt mange druer blev kværnet til saft i en juicemaskine, hvorefter Helle og Hans drak druesaft i ugevis. En halv flaske endte i køleskabet frem til jul, hvor de smagte på den, før de hældte den ud, og opdagede, at den var vildgæret og faktisk smagte skønt.

– Hvis køleskabet uden hjælp kan lave så godt et produkt, kan vi gøre det bedre, mente de, og så blev drømmen udvidet med en vingård.

De gik i gang med at etablere B&B, og siden gjorde dels salg af en lejlighed i København, dels opsparing fra Hans’ udstationering til Afghanistan i 2013, at de kunne forberede vinproduktion.

I 2014 blev der ryddet skov og præpareret jord, og det følgende år blev de solbeskinnede skråninger, der under stenaldersænkningen havde været klinter, håndplantet med 1200 vinstokke, som i 2016 blev forøget med endnu 1800.

Mens alle etablerede vinavlere får julelys i øjnene, hvis man siger 2018, var det ekstremt tørre år nærmest en katastrofe for Koruplund, da et stort antal af de unge planter simpelthen tørrede ud, så man i realiteten måtte begynde forfra; men målet er i sigte, og med hjælp fra to topuddannede spanske ønologer med 15 års erfaring med mousserende vin fra Spanien, Californien og New Zealand skal resultatet nok blive perfekt.

På Koruplund kan B&B-gæsterne således opleve en ’vingård i vorden’ og værterne viser gerne rundt i vingården og fortæller om deres udfordringer, planer og drømme.

Pæon-, lavendel-, kaprifolie- og kornblomstværelset kaldes de fire romantisk og luksuriøst udstyrede værelser, hvor sengene er Hästens, DUX og Wonderland, og navnene passer til de farver, som væggene har fået efter, at Helle hjembragte tapet til dem fra England. Vinduerne vender ud mod vinmarker, have, skov og sol med bonus i form af at følge med i fugle- og dyreliv.

Gæster bydes velkommen med et glas mousserende vin og får tilbud om at spise sammen med værtsparret om aftenen, to retter til hverdag og tre i weekenden med mulighed for tilkøb af vin til. Et måltid kan fx bestå af lammekrone med grøntsager fra haven og en dessert, bestående af hjemmelavet is med hindbær, ligeledes fra haven. Koruplund har spiritusbevilling til kl. 01 for alle, men til kl. 04 for boende gæster, der har det for hyggeligt til at gå til sengs!

Priserne er indrettet sådan, at det bliver billigere, jo længere man bor. Desuden er priserne på måltider ifølge nogle gæster (alt for) billige, og det er hurtigt lykkedes at opbygge et stampublikum. Deres første gæster var to cyklende ægtepar, der af praktiske grunde gerne ville spise med første aften, men endte med at droppe Molskroen og spise med samtlige syv aftener.

Der er også andre tilbud. Skal man på udflugt eller måske spille golf, kan man få en picnickurv med sandwiches og drikkevarer, og man kan komme tilbage til afternoon tea efter britisk mønster med snitter, scones, kager, kaffe/te og et glas champagne.

Mange slags ferierende finder forbi Koruplund: Vandrere, cyklister, golfspillere, eller kortklubber, der vil tæske kort til den lyse morgen efter dagens dejlige udflugt til for eksempel Mols bjerge.

De bliver alle venner med Helle og Hans Münter, som nu bare længes inderligt efter også at kunne byde på et glas af deres egen vin.

Læs mere om Koruplund Vingård og Bed and Breakfast på www.koruplund.dk.

Denne artikel er sponsoreret

Forrige artikelRevolutionerende aftale mellem European Tour og PGA Tour
Næste artikelEmily fører – Joachim B Hansen nr. 6
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.