RABAT: Thomas Bjørn er på delt niendeplads i PGA Tour Champions turneringen Hassan II Trophy i Marokko. Samme sted, men på Royal Golf Dar Es Salams anden bane, er Nicole Broch Estrup på delt 15. plads og Sofie Kibsgaard Nielsen delt 26. i Lalla Meryem Cup.

Herrerne spiller på den lange og udfordrende Red Course, hvor greens stiller store krav til spillerne, og at de aldrende hererr stadig kan spille en god gang golf blev markant understreget. Steve Pate var rundt i 6 under par, Steve Allan og Mark Hensby begge 5 under. Thomas Bjørn havde bestemt også chancerne, men der var nogle putts, der ikke ville falde i, og et enkelt lidt for ambitiøst valg af jern kostede en bogey efter en tur i vndt på banens korteste par5. Det blev til en runde i 2 under par for Thomas Bjørn, og den var han ganske godt tilfreds med.

– Jeg synes faktisk det er et meget fair udbytte af hvordan jeg spillede i dag. Ja, der var et par putts, der gerne måtte være faldet i, men jeg holede også et par gode undervejs, sagde han efter runden.

Stærk start

Hos kvinderne på den tricky Blue Course, startede Nicole Broch Estrup ud som lyn og torden. En eagle på 2. hul blev fulgt op af birdies op 4. og 5. hul, og en bogey på 6. blev straks nulstillet med endnu en birdie på 7. Men derefter faldt niveauet. Det blev til en dobbeltbogey på det korte 13. og en bogey på par5-hullet 15., begge gange efter kiksede chipslag.

– Et er scoren, noget anden den måde jeg spillede på, og jeg spillede godt. Jeg er tilfreds med den måde jeg eksekverede tingene på derude, og ja, så der lige et par dumme fejl, men det sker, sagde Nicole efter runden.

Også Sofie Kibsgaard var egentlig godt tilfreds, selvom hun sluttede bogey-bogey for en runde i par. – Det er de sidste to huller, der ødelægger scoren. Ellers var det fint nok. Der var nogle slag, som var som jeg ønskede dem, og det må jeg lige få rettet op på, sagde hun inden hun gik direkte til træningsbanen for at arbejde med de små detaljer.

Mexicanske Maria Fassi spillede en bogeyfri runde i 65 slag (-8), og var noget nær perfekt i spillet ind til greens. Kun 18. green missede hun, alle andre ramte hun og puttede for birdie på. Flot!

De lokale kan juble over at andenpladsen indtages af Ines Laklalech, som sidste år vandt på LET, og er turneringens store marokkanske håb. Hun er i 5 under par alene på andenpladsen, 1 slag foran Terese Toscano fra Spanien.

 

Forrige artikelAlexander George Frances nr. 8 på GolfStar Winter Series
Næste artikelOlesen er nr. 7 i Mexico – alle danskere klarede cuttet i Mexico og Thailand
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.