Verdens fire bedste amatører debuterer som professionelle i Travellers Championship

Thomas Bjørn gør comeback til turneringsgolf efter en længere pause som følge af en kraftig forstuvning af venstre fod, som blandt andet holdt han ude af Made in Denmark. Det sker i BMW International Open i München, hvor Bjørn tidligere har vundet. En gentagelse af det vil nok give godt hos bookmakerne, for Bjørn har erkendt at hans tid så småt er ovre og at hans ambitioner mest går i retning af at få en top10-placering en gang i mellem.

Søren Kjeldsen har døjet med noget sygdom i kroppen de seneste uger, og har meldt afbud til Tyskland for i stedet at være helt frisk i næste uge. Det betyder at det danske kontingent i turneringen foruden Thomas Bjørn består af Thorbjørn Olesen, Joachim B. Hansen og Jeff Winther. Thorbjørn er sat i turneringens stjernebold de første to dage med Martin Kaymer og Matt Wallace. Viasat Golf/Viaplay sender som sædvanligt alle fire dage.

Fire unge stjerner

PGA Tour rykker til østkysten og Travellers Championship på TPC River Highlands i Cromwell. Halvdelen af verdensranglistens top30 er til start, bl.a. nummer 1, Brooks Koepka, der kommer direkte fra en andenplads i US Open, den forsvarende mester Bubba Watson og The Open-mesteren Francesco Molinari. Ikke desto mindre samler en stor del af interessen sig om fire unge mænd, der alle får deres professionelle debut i turneringen.

Norske Viktor Hovland (billedet), hans holdkammerat fra Oklahoma State University, Matthew Wolff, Justin Suh og Collin Morikawa, udgjorde for et par uger siden top4 på amatørernes verdensrangliste, og Hovland sluttede som bedste amatør i både Masters og US Open (12.-plads). Nu er de alle turnet pro, som det hedder, og forventningerne er store. Kan de fra første færd bide skeer med de bedste professionelle? GOLFTV og Eurosport2 sender liver torsdag-fredag, og finalerunderne kan følges på GOLFTV, som i denne uge tilbyder danske golffans syv dages gratis adgang på golf.tv.

Tre danske piger

LPGA Tour har tre danskere til start i KPMG Women’s PGA Championship på Hazeltine i Chaska, Minnesota. Det er sæsonens tredje major for kvinderne, og Emily K. Pedersen har fået endnu en turneringsstart og supplerer Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen. Viasat Golf sender herfra alle fire dage.

Foto: Getty Images

Forrige artikelGolfbegejstret Milliardær
Næste artikelHård konkurrence i det østlige Tyskland
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.