En tur på toppen af Den Gamle Lillebæltsbro er blandt de største attraktioner i Naturpark Lillebælt, og den er fuldt tilgængelig, selv om broen er lukket af vejarbejde.
Før klatreturen til de 20 meter over kørebanen og 60 m over havet deponerer man alt, hvad man kunne tabe, bl.a. mobiltelefoner og fotoapparater, men bare rolig, guiderne tager de souvenirfotos, du skal bruge.

En grå letvægtsdragt sikrer, at man ikke bliver snavset, og i en radio kan man hele tiden tydeligt høre, hvad guiden siger uanset afstanden til ham/hende. Man skriver under på, at man er i god form, ikke lider af højdeskræk eller er afhængig af hyppig medicinindtagelse, og man får en sikkerhedsline om livet, der hele vejen er tilknyttet broen, så det er umuligt at falde ned.
Så går man hen til broen og klatrer op ad de mange, mange trin. Der er en sti på hver side af broen og tæt på hver kyst en tværbro, som byder på turens største oplevelser. I medsol det dybblå bælt, der snor sig rundt om de grønne områder omkring Middelfart og Fredericia til Vejle Fjord og Kattegat med udsigt i nord til Juelsminde. I modsol sydpå med glitrende reflekser i vandet og udsyn til Hindsgavl og sågar Skamlingsbanken.

Man ser i løbet af knap to timer fugle, der dykker efter fisk, gopler, alskens fartøjer, voldsom trafik på begge Lillebæltsbroer, vidunderlige millionvillaer på bredderne etc. etc.
En tur, man ikke kan få magen til mange steder på jorden, og som man aldrig vil glemme.

Forrige artikelAlle døre står åbne
Næste artikelKORSØR GOLF KLUB FESTUGETURNERING
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.