For to måneder siden var Collin Morikawa en af verdens bedste amatørgolfere, I dag kan han kalde sig en af verdens bedste professionelle golfere. Sent søndag eftermiddag lokal tid i Reno, Nevada, sikrede den 22-årige ny-professionelle fra Californien sig sin første – af formenteligt mange – professionelle sejr, da han med en kombination af imponerende god golf og en ikke mindre imponerende afslappet coolness i situationen, birdiede fire af de sidste fem huller i Barracuda Championship og dermed overhalede den langt mere rutinerede og tydeligt langt mere nervøse Troy Merritt i kampen om sejren.

Mens Merritt og Robert Streb i førerbolden blev mere og mere usikre som finalerunden skred frem, blev unge Morikawa kun mere rolig. Og da han sænkede et langt op af bakke putt på lige omkring 10 meter på 17. hul for birdie, fornemmede man hvor det bar hen. Med endnu en birdie på sidste til Morikawa skulle Merritt lavede eagle for 5 points i det modificerede stableford system, og da det ikke lykkedes var sejren en realitet.

Imponerende resultater

I sine blot syv starter som professionel har Morikawa en sejr, en delt andenplads og en fjerdeplads, og hans dårligste resultat er en delt 36. plads i US Open. I sandhed en ung mand med en mission. Han er nu klar til FedEx Cup slutspillet, og går han hele vejen bliver The Tour Championship hans blot 10. professionelle start. Imponerende.

Foto: Getty Images

Forrige artikelToppen af toppen i sidste års DM i Firmagolf til start på Skjoldenæsholm!
Næste artikelBridgewalking
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.