Torsdag gik Bryson DeChambeau The Concession-banen 5 over par, fredag tog han voldsom hævn, gik en formidabel 64’er (-8), hvor han lavede birdies på halvdelen af banens huller. Det bragte ham op på en 20. plads i WGC Workday Championship.

Andetsteds i Florida lykkedes det den 50-årige Annika Sörenstam, at klare cuttet på LPGA Tour, da hun på sin hjemmebane Lake Nona, da hungik anden runde af Gainbridge LPGA i 71 slag. Hun ligger ganske vist på delt sidsteplads i finalefeltet, men efter 13 års total pause fra turneringsgolf, er det en præstation, der aftvinger respekt. Klasse fornægter sig ganske enkelt ikke.

Koepka fører

Andre end Bryson DeChambeau leverede fornem golf på den uhyre vanskelige The Concession-bane, hvor især greenområderne virkelig udfordrer spillerne. Brooks Koepka gik 6 under og fører i -11. Efter sejren for et par uger siden synes han at være tæt på det niveau, der gjorde ham til en klar nummer et i verden for nogle år siden, inden kroppen begyndte at give problemer.

Også Cameron Smith gik 6 under og er på andenpladsen i -10, sammen med Billy Horschel og Collin Morikawa, der ligesom Bryson var 8 under på en strålende dag.

Rasmus Højgaard startede godt, men to dobbeltbogeys sendte ham bagud i stillingen hvor han er på 59. plads inden weekenden efter en 73’er. Men vi ved jo, at Rasmus altid spiller godt i weekenden, så vi har lov at tro på et avancement. Den ‘halve’ dansker, Trevor Simsby, er nummer 43 efter en runde i -2, og kan se frem til lidt af en oplevelse i tredje runde, hvor makkeren bliver sidste uges vinder, Daniel Berger.

Stadig med

Hos kvinderne faldt både Nanna og Nicole lidt tilbage i den samlede stilling i Gainbridge LPGA. Men ikke mere end at de begge fortsat er med i titelkampen. Nicole er bedst på delt ottendeplads i -5 efter en 71’er, mens Nanna er delt 20. i -3 efter 74 i går. Lydio Ko, som har hus på Lake Nona, fører fortsat. Hun er 10 under, et bedre end Nelly Korda, og to bedre end Ryann O’Toole.

Ikke med mere

På Puerto Rico missede Sebastian Cappelen muligheden for at avancere lidt på FedEx Cup listen, da han gik 73 for anden dag i træk og missede cuttet med tre slag. Her fører Brendon Wu i -11, australske Greg Chalmers er i -10, og sydafrikanske Brenden Grace og den lokale favorit, Rafael Campos deler tredjepladsen i -9. Campos spiller mest på Korn Ferry Tour, men har to top10 placeringer hjemme i Puerto Rico Open inden for de senere år.