Den unge Cameron Champ fører Safeway Open med tre slag inden søndagens finalerunde, og vil blive en populær og sentimental vinder hvis han holder hjem. Samtaleemnet lørdag var imidlertid i højere grad Bryson DeChambeaus nedsmeltning.

Dechambeau, der var bogeyfri de to første runder, var birdiefri lørdag, og satte fire slag til. Fra -12 til -8 og spillede sig reelt ud af titelkampen. Alt det han var så god til især fredag, kunne han slet ikke lørdag. Putteren var iskold, driveren var skæv og både wedge- og jernslag middelmådige. På sidste hul blev det tilmed grotesk, da han slog sit andetslag på par5 hullet hele vejen hen over den store publikumstribune og ned i et strafområde på den anden side. Efter lang tids ophedet diskussion med dommeren, fik DeChambeau lempelse, men stadig i strafområdet, og derfra slog han faktisk dagens bedste slag – ind over tribunen – til en god birdiechance, som symptomatisk nok blev brændt. Mens al tumulten stod på, havde hans spillemakker i førerbolden, Nick Watney, forlængst afsluttet med dagens fjerde birdie, der markerede et fornemt comeback fra +3 på runden til par, og med -10 totalt lever hans håb om en sjette sejr stadig.

Lokal favorit

Det er dog Cameron Champ, der står med alle trumfer på hånden. En bogeyfri runde i 67 slag (-5) bragte den langtslående, unge mand fra Sacramento på -14, og han har tre slag til sidste uges vinder Sebastian Munoz og de to canadiske venner, Nick Taylor og Adam Hadwin, der skal ud i bold sammen.

Champ er fra lokalområdet. Sacramento er den nærmeste storby i forhold til Silverado Resort & Spa i Napa, og da Champs bedstefar, som introducerede ham til spillet, tilmed ligger for døden på et lokalt hospice, spiller følelserne også med. Kan Champ holde dem i ro søndag, kan han vinde sin anden PGA sejr. Den første kom for næsten præcis et år siden i Sanderson Farms i Champs blot anden turnering som officielt medlem af PGA Tour.

Foto: Getty Images

Forrige artikelNanna og Lucas spiller med om sejren
Næste artikelLucas ku’ ikke – ka’ Nanna?
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.