Efter en så godt som fejlfri sidste runde i -4 vandt den 24-årige amerikaner Collin Morikawa (billedet/ Getty) sin anden major i blot otte forsøg – og denne gang var der tilskuere til at give ham den fortjente hyldest.

Morikawa startede runden et enkelt slag bag sydafrikaneren Louis Oosthuizen, der hurtigt skulle vise sig at være forladt af golfguderne. Alle marginaler fik ham imod, og da Jordan Spieth pludselig fik hold på sin putter, var det ham, der blev sin landsmands værste konkurrent.

Så var det hans tur til at få marginalerne imod sig, og da Morikawa ingen blottelser gav, var det så som så med spændingen til slut, hvor han havde tre putts for sejr fra fire meters afstand. Måske var det vigtigste øjeblik det, hvor han på 14. hul syntes at have sat sin birdiechance over styr, men minsandten – han holede fra 5-6 meter, hvor hans bold under vejs skulle skifte plateau.

Morikawa holdt en glimrende takketale efter at have modtaget Claret Jug, og den selvsikkerhed og udstråling, han har, synes at love mange flere majorsejre i fremtiden.

Oosthuizen måtte nøjes med at dele tredjepladsen med Jon Rahm, der også undervejs havde syntes at kunne komme i betragtning til sejren, og som får som plaster på såret, at han mandag igen vil være nr. 1 på Verdensranglisten.

Dylan Fritelli var aldrig inde i billedet til sejr, men nåede frem som nr. 5 i slutstillingen, og det giver ham adgang til næste års majors. Slutstillingen i toppen blev: 1. Collin Morikawa, USA -15. 2. Jordan Spieth, USA -13. 3. Louis Oosthuizen, Sydafrika og Jon Rahm, Spanien -11. 5. Dylan Fritelli, Sydafrika -9. 6. Brooks Koepka, USA og Mackenzie Hughes, Canada -8. 8. Robert MacIntyre, Skotland, Dustin Johnson, Daniel Berger og Scottie Scheffler, alle -7.

Viktor Hovland, Norge, var blandt spillerne i -6 som delt nr. 12.

Bedste amatør blev tyskeren Matthias Schmid blev som nr. 59 i +2 bedst placerede amatør og modtog årets sølvmedalje. Han forventes at turne pro mandag.

Den eneste danske deltager i år var europamesteren for amatører, Christoffer Bring, der i +7 ikke klarede cuttet, men sugede erfaringer til sig og nok skal komme tilbage og markere sig også i The Open.