ANNONCE FOR D’ANGLETERRE
d’Angleterre er Danmarks ældste og mest prestigefyldte 5-stjernede hotel. I århundreder har Den Hvide Dame forskønnet Kongens Nytorv i hjertet af København. Kendt for luksuriøse hotelophold, sublim personlig service og unikke oplevelser samt et væld at kendisgæster gennem tiden, er d’Angleterre crème de la crème, når det kommer til eliten af luksushoteller.

d’Angleterre – en sand kærlighedshistorie

Historien om d’Angleterre begynder i midten af 1700-tallet. Det var en lidenskabelig kærlighedsaffære mellem to unge mennesker; den franske tjener, Jean Marchal, og Maria Coppy, der var datter af den kongelige køkkenchef, som igangsætte det hele. De forelskede sig, blev gift og sammen etablerede de sig ved søerne i Københavns yderkant, hvor de åbner restauranten ‘Den Stærke Mands Have’. Allerede i efteråret samme år i 1755 flytter de ind til Kongens Nytorv på hjørnet af Vingårdstræde, og fra dette tidspunkt regnes d’Angleterres grundlæggelse. Selvom navnet først kommer til cirka 30 år senere.

Maria havde stort talent i køkkenet, og Jean vidste alt om, hvordan man serverede for de privilegerede. Deres sans for at yde service, gæstfrihed og komfort af højeste klasse skabte allerede dengang grobund og fundament for det d’Angleterre, som vi kender i dag. Efter deres død overtager tyskeren, Gottfried Rau, der i forvejen var vært for ‘Den engelske klub’ i København. Han overfører klubbens love til hotellet og navngiver det på fransk – efter tidens mode – til ‘Hotel d’Angleterre’, der frit oversat betyder ‘Hotel af England’.

I mere end 265 år har d’Angleterre ligget på Kongens Nytorv og dannet ramme om legendariske politiske og nationale begivenheder op igennem Danmarks historie. Det var blandt andet her den danske politiker, Ditlev Gothard Monrad, 5. juni 1849 præsenterede sit forslag til Grundloven. Og prominente navne som H.C. Andersen, Winston Churchill, Barack Obama, Michael Jackson, Madonna, Prince, Whitney Houston, Oprah Winfrey, Britney Spears, Mariah Carey, Elton John og mange flere har gennem tiden boet på d’Angleterre.

Hotellet er blevet renoveret og har skiftet hænder flere gange. Men i julen 1993 overtager et nyt ægtepar d’Angleterre. Denne gang er det danske Henning og Else Marie Remmen, der via ‘Remmen Fonden’ køber hotellet. I 2007 vælger ægteparret, at sælge d’Angleterre til en islandsk-lettisk fond til “en god pris”, da Henning Remmen bliver alvorligt syg. De islandske rigmænd sætter blot 2 år senere det celebre hotel til salg igen, da finanskrisen slår dem omkuld. Else Marie Remmen – eller bare ‘Fru Remmen’, som hun kaldes på Kongens Nytorv – føler sig nærmest forpligtet til at redde det skrantende hotel, og blot 12 dage efter har hun underskrevet papirerne, og ejer igen d’Angleterre.

Hotellet er dog i så dårlig forfatning, at man i 2011 beslutter at igangsætte den mest omfattende og ambitiøse hotelrestaurering i dansk historie. Alt pilles fra hinanden, og antallet af værelser ændres fra 25 suiter og knap 100 værelser til 60 suiter og 30 værelser. Først i maj 2013 åbnes ‘Den hvide dame’ – som hotellet også kaldes – igen, som et revitaliseret ‘grand palais’, hvor historie, stil, luksus, storhed og elegance er kombineret med topmoderne nye faciliteter. I denne proces har man også leget med at fjerne ordet ‘hotel’ i navnet, fordi d’Angleterre skal være meget mere end et hotel, men et mødested og en kulturel højborg i hjertet af København.

Luksussuiter med udsigt til Kongens Nytorv

Hver og en af d’Angleterres 92 rummelige og elegant indrettede værelser og luksussuiter, blev renoveret komplet i 2013. Ikke to værelser er ens, men alle er stilfuldt, elegant og eventyrligt indrettet, og holder sig inden for den samme lyse farveskala, der er hotellets signatur. Hotellets nye stil er ”contemporary classic” dvs. elegante materialer i lyse og behagelige toner, eksklusive overflader og dæmpede dekorative effekter, der understreger forbindelsen mellem nyt og gammelt.

De rummelige og elegant udsmykkede suiter og værelser, fra 35 – 250 m2, er individuelt indrettede, så de tilbyder stilrene, komfortable miljøer. Der er store marmorbadeværelser, luksuriøse DUX-senge, individuel klimakontrol på værelserne, minibar med Nespresso-kaffemaskine og moderne teknologi og underholdning.

Desuden har flere af hotellets suiter balkon med fortryllende udsigt ud over smukke Kongens Nytorv samt naboerne Det Kongelige Teater, Nyhavn og Strøget. d’Angleterre er omgivet af nogle af de bedste butikker og restauranter samt alt hvad København har at tilbyde indenfor design og kultur, med de mest interessante seværdigheder inden for kort gåafstand.

Fra det øjeblik du reserverer et værelse eller suite på hotellet står hotellets dygtige concierge til rådighed. Conciergen vil assistere dig og skræddersy dit ophold på hotellet – uanset om det drejer sig om teaterbilletter, en ”personal shopper” eller tee tid på en af Danmarks bedste golfbaner.

d’Angleterre har selvfølgelig også 24-timers ‘Room Service’ og kan tilbyde alt fra morgenmad til en gourmetmiddag bragt til værelset eller suiten. Og som et led i deres grønne miljøprofil har de blandt mange andre tiltag monteret markiser, der automatisk foldes ud mod Kongens Nytorv, når solen skinner. Det betyder, at man ikke er nødt til at nedkøle på samme måde, som man gjorde tidligere.

The Royal Suite – overdådighed uden grænser

Og nåja, skulle du indlogere dig i den 150 m2 store, legendarisk Royal Suite på hotellets 1. sal, så vil du blive forkælet med bløde tæpper, store lysekroner, forgyldte paneler, statelige møbler, friske blomster og sprudlende champagne samt en privat balkon hævet over Kongens Nytorv.

Der er desuden mulighed for at forøge suitens størrelse med resten af etagen ud mod Kongens Nytorv, hvilket vil give dig hele 400 m2 at nyde opholdet på – ja, så er der måske endda mulighed for at få trænet sit golf jernslag ved at slå en golfbold fra den ene ende af suiten til den anden (der er 54 meter).

Spis gourmet på Michelin-restaurant ‘Marchal’

På d’Angleterre finder du den berømte 1-stjernede Michelin-restaurant ‘Marchal’, der er en af de bedste restauranter i København. Marchals smukke rammer og eksklusive interiør går hånd i hånd med den udsøgte gastronomi og hjertevarme service, som Marchal er kendt og elsket for. Her skaber bløde tæpper, sort marmor, egetræ og velour en luksuriøs, stilfuld, men alligevel afslappet og hyggelig atmosfære.

Restauranten er en hyldest til Familien Marchal, der som bekendt grundlagde dén restaurant i 1755, der siden voksede sig til d’Angleterre. Marchal bestræber sig på at gøre spiseoplevelsen på d’Angleterre appellerende for alle sanser, ved at give den traditionelle kulinariske passion et moderne, urbant touch – uanset om det er den overdådige morgenbuffet med æg på 10 forskellige måder, en ekstraordinær gourmetfrokost eller en luksuriøs middagsoplevelse, hvad enten det er en klassisk caviar-tasting, en signaturret eller en guldbelagt isdessert.

Siden åbningen i 2013 har Marchal vundet en Michelin-stjerne hvert eneste år. Køkkenet drives af den danske køkkenchef, Jakob de Neergaard, én af Danmarks største mestre inden for det franske køkken. Jakob har en enorm viden og erfaring inden for klassisk Michelin-gastronomi fra hans tid på det ikoniske hotel ‘The Ritz’ i Paris, på den 3-stjernede ‘Alain Ducasse’ og den 3-stjernede, franske restaurant ‘Bruneau’ i Bruxelles. Derudover har Jakob de Neergaard repræsenteret Danmark som dommer ved ‘Verdensmesterskaberne for kokke’, fået prisen som ‘Årets restaurant’ og sikret Søllerød Kro en Michelinstjerne, hvor han var køkkenchef i 9 år.

Hans menu er kendetegnet ved gastronomisk harmoni og velsmag, hvad enten man fejrer en særlig lejlighed, eller bare livet og dets gastronomiske nydelser. Om foråret, sommeren og det tidlige efterår, er Marchals terrasse ud til Kongens Nytorv endda åben. Her kan gæsterne opleve det københavnske leben på nærmeste hold. Indendørs rummer Marchal også det smukke Wine Room, som med en varm og indbydende atmosfære, er den ideelle setting til private dining.


Balthazar – Danmarks første champagnebar

Balthazar’ er navnet på en 12 liters champagneflaske. Men det er også navnet på den smukke og trendy champagnebar, som du finder på d’Angleterre. Champagnebaren er den første af sin slags i Danmark og København, og serverer mere end 160 forskellige champagner, champagnecocktails og klassiske cocktails fra over 42 forskellige producenter.

Balthazar champagnebar handler først og fremmest om champagne – og om at fejre livet. Her får du en sofistikeret champagneoplevelse fra øverste hylde. Bestil blot kaviar, østers eller begge dele, som snack til din champagne, mens du nyder de smukke omgivelser og pulserende toner fra DJ’en, der skaber en stemning og vibe, som tiltrækker den københavnske elite samt internationale gæster.

Den eksklusive champagnebar ligger på hjørnet af d’Angleterre og vender ud mod gaderne i det indre København, hvilket giver stedet en særlig urban stemning. Og skulle udvalget af champagne på glas ikke imødekomme dit behov, kan du spørge efter den såkaldte champagnebibel, hvor du finder et komplet udvalg af mere end 200 forskellige champagneflasker du kan drikke på Balthazar. For som den kendte irske forfatter, Oscar Wilde, sagde: “Kun de fantasiløse formår ikke at finde en anledning til at drikke champagne”.

Nyd wellness, pool og spaophold i Amazing Space

Amazing Space er navnet på d’Angleterres pool- og spaområde. Faktisk er det den eneste indendørs pool i indre København. Her kan du tage en pause fra det travle pulserende byliv, og træde ind i en forkælende oase af luksus og skønhed med fokus på krop, sind og sjæl.

Spaområdet tilbyder en stor swimmingpool på 10×12 meter, 5 behandlingsrum, en traditionel nordisk sauna baseret på tør varme, et dampbad med aromaterapi og et afslappende loungeområde, der tilsammen skaber de perfekte rammer for velvære og revitalisering. Fantastisk med sådan en spa i København!

Et besøg i Amazing Space er en sensorisk oplevelse med sunde drikke, aromaterapeutiske dufte, afslappende musik, eksotiske blomster og et bredt udvalg af forskønnende og helbredende behandlinger. Som gæst på d’Angleterre har man fri adgang til alle faciliteter samt behandlinger, der dog kan bookes mod betaling.

Den prisvindende spaejer, Laura Bonné, har udviklet en række eksklusive behandlinger og produkter, der er inspireret af asiatiske spatraditioner kombineret med et nordisk touch. Resultatet er en nordisk oase af luksus og skønhed – en mulighed for ultimativ afslapning, wellness og revitalisering. Ønsker man at bringe den beroligende atmosfære med hjem, har ejeren Laura Bonné udgivet to bøger med lækre opskrifter og skønhedstip, der kan købes hos d’Angleterre.

Spaområdet tilbyder også et fuldt udstyret fitnessstudio indrettet med professionelt udstyr fra TechnoGym, der inkluderer både løbebånd, kinetic-maskiner og motionscykler. Så er der ingen undskyldninger for ikke at holde formen ved lige, mens man bor på det bedste hotel i København.

Velkommen til d’Angleterre.

Golfbladet.com var inviteret af d’Angleterre.
d’Angleterre har ikke har haft indflydelse på artiklens indhold.

ANNONCE FOR D’ANGLETERRE
Forrige artikelFriedrichsen nummer fire og Højgaard nummer otte i Bahrain, Nicolai Højgaard kæmper med det i Californien
Næste artikelNiklas Nørgaard bedste dansker i Operation Ørkenstorm – to klarede cuts på Challenge Tour og dårlig start for Nicolai Højgaard på Pebble Beach
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Golfbladet.com. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om golf i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@golfbladet.com. Anders er også freelance digital konsulent.