Efter en tæt finale mod det spanske hjemmehold vandt Danmark lørdag guld ved EM for pigehold i El Saler.

Sejrscifrene blev 4-3, efter at foursomes var sluttet 1-1, men for så vidt var dramatikken mindre end i semifinalen, for efter at Alberte Thuesen havde vundet den første single 3&1, var de resterende opgør tidligt afgjort, som det ses af cifrene: Anne Norman og Amalie Leth Nissen sejrede 6&4, mens Natacha Husted og Cecilie B. S. Nielsen tabte 6&4 samt 6&5.

Anders Danielsen og hans hold vandt dermed de første medaljer bedre end bronze, et dansk pigehold nogensinde har taget, og de gjorde det med en fantastisk holdindsats, hvor samtlige kom på scoringstavlen, og to matcher blev vendt på trods af nederlag 0-2 foursomes.

Herrerne tabte bronzekampen mod Skotland 3-4 efter hård kamp, og to afmatcherne blev først tabt på 18. hul. Sverige besejrede England 4½-2½ i finalen.

De danske damer blev nr. 8 efter tab 2-3 til Irland i den sidste kamp. Sverige vandt finalen over Sverige 5-2.

Endelig gjorde de danske drenge rent bord i B-finalen og blev nr. 9. De viste helt klart A-niveau, da de besejrede Portugal 3½-1½. Frankrig vandt EM på hjemmebane med sejr 5-2 over Tyskland.

Et godkendt resultat af årets EM, selv om det kun blev til et enkelt medaljesæt. Det var til gengæld en stor overraskelse og af skinnende guld.

Til lykke, piger – og Anders!

Forrige artikelSvensk hygge ved Olofström
Næste artikelCallaways Apex Pro jernsæt er en fryd
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.