Esbjerg Golfklubs anerkendte golfbane ”Marbæk” blev i aftes kåret som Danmarks bedste golfbane ved World Golf Awards i Abu Dhabi. Kåringen bygger på en afstemning blandt golfspillere, som har spillet Marbæk banen, samt et board af forskellige journalister.

“Vi har de sidste 4 gange været blandt de 5 nominerede til denne pris, men vi har aldrig vundet. Bare det, at være blandt de nominerede, har været stort for os. At vi skulle vinde denne pris i et stærkt felt af andre gode baner, er helt fantastisk og et stort klap på skulderen til vores greenkeepere, som med Morten i spidsen yder en fantastisk indsats hver eneste dag året rundt”. Fortæller en stolt trænermanager Johannes Eriksen, som ved showet i går aftes modtog awarden på vegne af Esbjerg Golfklub.

Det har, i de seneste år, været et klart mål for Esbjerg Golfklub, at Marbæk banen skulle være at finde blandt de allerbedste baner i Danmark. Velvidende at Esbjerg Golfklub er en medlemsejet forening og dermed ikke har de samme ressourcer som de privatejede golfbaner.

“Det er en stor ære og helt fantastisk, at det er muligt for os at vinde denne pris,” siger formand John S. Andersen og fortsætter ”at kunne præstere en bane på dette niveau, med de ressourcer vi har til rådighed, er noget alle vi medlemmer kan være stolte af”.

Når Esbjerg Golfklubs Marbæk bane er kåret som Danmarks bedste golfbane betyder det også, at den rangere blandt de bedste golfbaner i Europa. “At modtage en pris som den bedste bane i Danmark er med til at øge motivationen, og det giver selvfølgelig mod på mere. Vi ved, at Marbæk er en unik golfbane, og vi vil fortsætte vores arbejde med at holde en god stand og fremadrettet lave de forbedringer, det kræver at have en golfbane på dette niveau” fortæller chefgreenkeeper Morten Terkelsen. Vi ved, at Marbæk er en unik golfbane, og vi vil fortsætte vores arbejde med at holde en god stand og fremadrettet lave de forbedringer, det kræver at have en golfbane på dette niveau” fortæller chefgreenkeeper Morten Terkelsen. Han ved, det er en udfordring at holde den høje standard med de ressourcer klubben har til rådighed, men han er klar til opgaven.

“Vi er med denne kåring kommet på verdenskortet, og forhåbentlig vil det være med til at åbne nogen døre til golfspillere fra det store udland. Vi ved, at rigtig mange golfspillere fra andre lande gerne vil spille på de bedste baner. Vi har allerede i år haft besøg af en gruppe fra Kina, som var yderst begejstret for vores anlæg, siger Johannes Eriksen og fortsætter: ”Vi håber, at kåringen som Danmarks bedste golfbane vil bidrage til et større kendskab. En ting er en god golfbanen, men at den tilmed ligger i Nationalpark Vadehavet, er for rigtig mange turister noget helt specielt”.

Fakta:
• Marbæk har af flere omgange lagt græs til internationale turneringer som EM for amatører, Challenge Tour og Ecco Tour. Af samme årsag er Marbæk klubbens mesterskabsbane.
• På andre rating lister for det kontinentale Europa ligger Marbæk i Top-70 og er den bedst placeret foreningsbane i Danmark.
• Det høje niveau og sværhedsgraden gør Marbæk attraktiv til træningslejre, hvilket det danske golflandshold benytter sig af flere gange om året.
• Som fejring af prisen holder Esbjerg Golfklub Åben Hus hver lørdag hele november måned, med udslag fra klubbens overdækkede træningsbane. Klubbens professionelle trænere hjælper her med gode råd og vejledning.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om Golfrekorder
Næste artikelTV-golf fra Kina, Taiwan og Bermuda
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.