Med de sidste spillere på banen, tyder alt på, at Jeff Winther bliver eneste dansker i finalerunderne i Scottish Open på Renaissance Club i North Berwick, som i ganske godt og vindstille vejr virker fuldstændig forsvarsløs overfor nogle af de bedste golfspillere i verden.

Jeff Winther gik anden runde i 69 slag (-2) og er syv under par totalt. Da han kom ind, rakte det til en plads i top25, men i skrivende stund er det blot en delt 41-plads, og det cut, der så ud til at kunne blive -4,har flyttet sig til -5, og ser ikke ud til at rykke sig. Det betyder at Lucas Bjerregaard i -4 er ude for anden uge i træk i en af European Tours store, væsentlige turneringer. Forårets gode form synes bekymrende langt væk forud for årets sidste major. Blandt de øvrige, der ser ud til at falde for cuttet er Rickie Fowler (-4). Haotong Li, Ross Fisher og Oliver Fisher.

Bjørn trak sig

Joachim B. Hansen og Søren Kjeldsen var kortvarigt inden for cuttet, men sluttede -3 og -1, og Thomas Bjørn trak sig inden 2. runde, og angav overanstrengelse som årsagen efter fire turneringer i træk.

Mens danskerne mest havde vand i piben, var der ild i de fleste piber. Igen var scores laves. Førstepladsen deles af tre spillere i -14 (efter to runder!). Lee Slattery (64-64) – på billedet øverst, Erik Van Rooyen (64-64) og vinderen af Made in Denmark Bernd Wiesberger, der fulgte en 67’er op med en 10 under par 61’er i dag.

Følg scores i weekenden her.

Helligkilde nær toppen

I Vaudreuil Golf Challenge på Challenge Tour kom Marcus Helligkilde som skudt ud af en kanon. Han var seks under efter otte huller, men sluttede med to sene bogeys og ligger nummer 6 i -6 samlet, som bedste dansker. Det er fire slag fra førende Stephen Tiley. Benjamin Poke er eneste anden dansker i finalen, da både Højgaard-tvillingerne, Jeppe Huldahl og Martin Simonsen gik mellem +1 og +6 og Lasse Jensen trods -2 ikke nåede indenfor. Følg scores i weekenden her.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTo i par
Næste artikelMirakelsejr sender pigerne i guldfinale
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.