Med en superrunde i -6 på sidste dag efterlod Anders Emil Ejlersen fra værtsklubben Silkeborg-Ry, tidligere VFiborg, alle konkurrenter i horisonten i Danish International Amateur Championship og skal nu som en del af sin præmie spille Made in Denmark Challenge Tour.
Før sidste runde tegnede det til en sikker sejr til favoritten John Axelsen, der har vundet turneringen tre gange tidligere, men han mistede i realiteten sin chance ved i sidste runde at gå for-9 i +2. Det er dèr, der skal scores, for der var faktisk ikke noget usædvanligt i, at han fik bogey på tre af de fire sidste huller.

Det var til gengæld usædvanligt, at Ejlersen spillede dem i par og faktisk kun fik en enkelt bogey på runden. Hans slutscore på 5 var tre slag bedre end Axelsen, Sorø, Rasmus Neergaard-Petersen, Furesø samt Christoffer Bring, Næstved, og disse fire var turneringens eneste under par.
Også selv om man medregner dameklassen, der sluttede i et omspil mellem Puk Lyng Thomsen og Marie Lund Hansen, der begge sluttede i +1. Det vandt Thomsen på andet omspilshul. Nr. 3 i +2 var Fie Kjærgaard Olsen, der i -1 førte før sidste runde. På billedet har Lyng Thomsen Olsen tv. og Hansen th.

Turneringen bød ganske forbløffende på tre af de meget usædvanlige slag: Jonas Lykke Petersen, Hillerød, fik albatross på hul 11, mens Silkeborgs Kasper Nyland og tyskeren Anton Albers begge præsterede et hole in one på par 3 hul 7.

Forrige artikelKvinde major og WGC
Næste artikelGolfbladet – Juli/August 2019
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.