Masser af tv-golf i denne uge

Sæsonens første europæiske major for kvinder er The Evian Championship, der spilles på den klassiske bane i Evian-Les-Bains i de franske alper. Turneringen markerer i år sit 25 års jubilæum, men det er kun siden 2013 at den har haft status af major.

Forsvarende mester er amerikanske Angela Stanford, og både Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen har kvalificeret sig til det stærke felt på 120 spillere, som så er blevet suppleret med et par invitationer, bl.a. den blot 21-årige ny-professionelle mexicaner Maria Fassi, som man i USA ser som en kommende superstjerne.

Stærkt felt i Evian

Danskerne kan højst tilskrives en outsider-chance, for hele verdenseliten er med og de største favoritter er ’the usual suspects’; koreanerne Jeongeung Lee6, Sei Young Park og Jin Young Ko, canadiske Brooke Henderson og selvfølgelig hele USA’s darling Lexi Thompson (billedet). Også søstrene Nelly og Jessica Korda og australske Minjee Lee, samt den franske hjemmebane-favorit Celine Boutier må tilskrives visse muligheder, og skal man jo aldrig afskrive en forsvarende mester med gode erfaringer fra banen.

Viasat Golf/Viaplay sender massivt fra turneringen. Torsdag og fredag fra kl. 11-19, med en kort pause undervejs, og lørdag-søndag fra kl. 12 til 18 med Michael Lermark og Iben Tinning som kommentatorer.

WGC i Memphis

Igen i denne uge er European Tour og PGA Tour slået sammen til én, når WGC-FedEx St. Jude Invitational spilles på TPC Soutwind i Memphis, Tennessee. Der er kun plads til 64 spillere, og hele cremen af verdenseliten er med på nær Tiger Woods, der har brug for at hvile den slidte krop oven på sine to runder ved The Open. Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen stiller begge til start, og førstnævnte kan med stor sandsynlighed sikre sit PGA Tour kort 100 %. Som det er nu, er han næsten sikker, da han har nået det antal FedEx Cup points som non-member, som de senere år har været tilstrækkeligt, men kravet er at han får lige så mange points som nummer 125 på listen, og det varierer fra år til år, og kan også gøre det i år, hvor der sideløbende med WGC-FedEx St. Jude Invitational spilles den lille Barracuda Championship i Reno, Nevada, som også tæller og så er der stadig Wyndham Championship i næste uge. Alt tyder dog på, at Lucas’ kort er sikret, og med en lige så god præstation som i sidste uge, kan han i hvert fald selv afgøre det definitivt.

Stor og lille

The Open-mesteren Shane Lowry er med – muligvis stadig en smule svimmel efter festlighederne i Portrush – og så er det værd at bemærke at den unge Matthew Wolff, der vandt for et par uger siden i sin bare tredje start som pro, allerede er inde i sin første WGC-turnering. Også WGC-turneringerne vises på Viasat Golf/Viaplay fra kl. 20 alle dage med Henrik Knudsen og Leif Nyholm i kommentatorboksen, mens Barracuda Championship kan ses på GOLFTV direkte fra kl. 01 til 03 (torsdag-fredag også på Eurosport2( og 23-02 (i weekenden kun på GOLFTV), eller som streaming når man har lyst. Morten Buckhøj og Andreas Hartø kommenterer.

Er alt dette ikke nok, sender Viasat Golf fra Senior Open på Royal Lytham & St. Annes med engelske kommentatorer.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTirsdagsanekdoten – med verdens langsomste hole-in-one
Næste artikelDanske sejre i DIAC/DILAC
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.