Et hole-in-one vil normalt være et spørgsmål om et antal sekunder, fra bolden bliver ramt, til den vælger at opfylde sin spillers hedeste ønske.

Der er dog et spektakulært tilfælde, hvor en bold først løb i hul en time og fire sekunder efter, at den var sendt af sted.

Det mystiske tilfælde indtraf i 2005 for en nordmand, Odd Martinsen, på hans ferie i den svenske by Haparanda, som de fleste danskere kun kender fra meteorologiske observationer.

En dag i ferien spillede han sammen med sin kone Turid på en bane, hvis beliggenhed er helt unik. Den går nemlig på tværs af grænsen mellem Sverige og Finland mellem byerne Haparanda og Torneå (finsk Tornio).

Hul 14 er blot 115 meter langt og naturligvis par-3, men udslaget sker i Sverige, og green ligger i Finland. Det betyder, at der er en times tidsforskel mellem de to steder. Når klokken er 12 på tee stedet, er den 13 på green.

Det er forklaringen på, at det varede en time og fire sekunder, fra Odd slog ud, til bolden gik i hul.

Selvfølgelig er et hole-in-one ingen dagligdags begivenhed, men det giver sjældent grænseoverskridende ry eller registreres som sket i to nationer, som dette gjorde.

Det var i øvrigt Martinsens første hole-in-one i otte år som golfspiller – og han fik straks et kæmpe kys af Turid.

Godt dog, at man spillede den vej. Hvis man havde spillet fra Finland til Sverige, var bolden gået i hul 59 minutter og 56 sekunder, før den blev spillet!

Forrige artikelCaptain fantastic
Næste artikelKvinde major og WGC
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.